Üniversite final sınavları online mı yüz yüze mi yapılacak? YÖK sınav kararını açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Üniversite final sınavları online mı yüz yüze mi yapılacak? YÖK sınav kararını açıkladı

EĞİTİM Haberleri

YÖK tarafından final sınavlarına dair son dakika kararı paylaşıldı. Öğrencilerin yakından takip ettiği üniversitelerin final takvimi art arda duyurulurken seçimin 28 Mayıs'a yani ikinci tura kalması sebebiyle final sınavlarının bu takvimden etkilenip etkilenmeyeceği merak ediliyordu. YÖK tarafından yapılan açıklama ile final sınavlarına ilişkin karar açıklandı. Peki üniversite final sınavları ne zaman olacak? Final sınavları ertelendi mi? İşte YÖK tarafından açıklanan sınav kararının detayları...

Üniversiteler tarafından açıklanan takvimle beraber final sınavları için alınan kararlar art arda duyurulmuştu. Hibrit eğitim sürerken kimi üniversiteler için finallerin yüz yüze yapılması yönünde karar alındı. Online eğitimine devam eden öğrencilerin birçoğu ulaşım ve barınma sorunları sebebiyle sınavların internetten yapılmasını tercih ediyor. Kimi üniversitelerde online sınav yapmaya ilişkin karar açıklanırken kimileri ise sınavların yüz yüze gerçekleştirileceği bilgisini paylaştı. Son olarak YÖK Başkanı Özvar da sınavlara dair açıklama gerçekleştirmişti. Peki üniversite finalleri yüz yüze mi online mı gerçekleştirilecek? İşte konuya ilişkin detaylar...

YÖK BAHAR DÖNEMİ SINAVLARI İÇİN KARARI AÇIKLADI

YÖK tarafından üniversitelerde bahar dönemi sınavlarının 1 Haziran sonrasında uygulanmasına ilişkin karar alındı.

Üniversite final sınavları online mı yüz yüze mi yapılacak? YÖK sınav kararını açıkladı

2023 ÜNİVERSİTE FİNAL SINAVLARI ONLİNE MI OLACAK?

Üniversiteler kendi işleyişlerinde karar aldıkları için sınavların ne şekilde yapılacağı kendi işleyiş ve karar mekanizmalarının ardından netleşiyor. Bahar dönemi vize sınavları online bir şekilde bitirilirken final sınavları için ise tercih, üniversite yetkili kurullarına bırakıldı.

Sakarya Üniversitesi Senatosu'nca öncesinde alınan karar ile final sınavlarının yüz yüze gerçekleştirileceği duyurulmuştu. Sonra ise alınan karar ile "2022-2023 eğitim-öğretim senesi bahar yarıyılında lisans, ön lisans ve lisansüstü öğretim düzeylerinde yıl içi sınavlarında uygulandığı gibi yıl sonundaki sınavların da online bir şekilde yapılmasına karar verilmiştir." denildi.

Bunun yanında Bayburt, Beykent, Okan, Van Yüzüncü Yıl ve Kocaeli Üniversitesi'nin de aralarında bulunduğu kimi üniversiteler sınavları yüz yüze yapacaklarını ifade etti.

YÖK BAŞKANI ÖZVAR'DAN ÜNİVERSİTE SINAVI AÇIKLAMASI

YÖK Başkanı Özvar yapmış olduğu paylaşımda vize sınavlarının online bir şekilde yapılacağını söyleyerek ifadelerinin devamında, "Yapılacak değerlendirmelerde; açık uçlu ya da çoktan seçmeli çevrimiçi sınavlar, ödevler, çevrimiçi kısa sınavlar, projeler, Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) etkinlikleri, ÖYS kullanım analitikleri ve benzeri uygulamaların kullanılabilmesine, yarıyıl sonu, tek ders, tez izleme, yeterlilik sınavı gibi sınavların ise ne zaman ve nasıl yapılacağının yükseköğretim kurumlarının yetkili kurulları tarafından belirlenmesine karar verildi.” demişti.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...