Uluslararası Sanat ve Bilim Festivali (IASF2023) Lokman Hekim Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Uluslararası Sanat ve Bilim Festivali (IASF2023) Lokman Hekim Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi

EĞİTİM Haberleri

Lokman Hekim Üniversitesi öncülüğünde ulusal ve uluslararası sanat iş birliği ile Ankara ve üniversitemizin kültür sanat altyapısının zenginleştirilmesini amaçlanan festivale, 15'i yurt dışından, 5'i yerel olmak üzere 12 farklı ülkeden 20 sanatçı, 4 akademisyen ve 2 Kupula Art Mexico yöneticisi katıldı. Festival; atölye, bilimsel program ve sergi dahil olmak üzere 10 gün boyunca sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. 

Yürütücülüğünü Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Belgin AKIN’ın üstlendiği festivalde sanatın geliştirici, öğretici ve bütünleştirici özelliklerinden yola çıkarak; Günümüzde sanat ve sağlık bilimini birleştirmenin önemine vurgu yapılarak, sanatçı ve sağlık bilimcilerini bir araya getirmek amaçlandı.

11 Haziran’da ülkelerinden Türkiye’ye gelen sanatçılar, Lokman Hekim Üniversitesi ev sahipliğinde basına açık olarak gerçekleştirilen kahvaltı ile ağırlandı. Yapılan basın toplantısında Lokman Hekim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mehmet ALTUĞ, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Fatih GÜLTEKİN, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı ve Uluslararası Sanat ve Bilim Festivali (IASF 2023) Organizatörü Prof. Dr. Belgin AKIN açılış konuşmalarını yaptı ve sanatçılarla tanışma gerçekleştirildi. Kahvaltının ardından Ankara kültür gezisi kapsamında Anıtkabir ziyareti ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Devlet Resim Heykel Müzesi gezisi gerçekleştirildi.

Uluslararası Sanat ve Bilim Festivali (IASF2023) Lokman Hekim Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi

16 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen bilimsel konferans ile “Sanat ve Bilimin İnsanlık için Değeri” temalı konuşmalar gerçekleştirildi. Dünyanın farklı farklı ülkelerinden gelen ressamlar üniversite atölye alanında birbirinden değerli eserlerini tamamladılar ve 20 Haziran 2023 tarihinde sergi açılış töreni ile ressamların çalışmaları yoğun ilgisiyle sergilendi.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...