Türkiye 75 üniversiteyle en iyi 7. ülke

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Türkiye 75 üniversiteyle  en iyi 7. ülke

Eğitim Haberleri  / HABER MERKEZİ

Türk üniversitelerinin tarihî başarısını değerlendiren YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar “Çabalarımız sonuç verdi. Önümüzdeki yıllarda uluslararası sıralamalarda daha fazla üniversite ile temsil edileceğiz” dedi.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Dünyanın en iyi üniversitelerini seçen Timer Higher Education (THE) adlı uluslararası kuruluşun 2024 Dünya Üniversite Sıralamasında Türkiye, 75 üniversiteyle en iyi 7. ülke seçildi.

Türk üniversitelerinin tarihî başarısını değerlendiren YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar “Yükseköğretimde niteliği artırmaya dönük çabalarımızın sonuç verdiğini görmek bizleri mutlu ediyor. Uluslararası sıralama kuruluşları arasında dikkate değer bir yere sahip olan THE sonuçları, çok sayıda üniversitemizin bu yarışa katıldığına, daha önceki yıllarda sıralamaya giren üniversitelerimizin çoğunun mevcut dilimdeki yerini koruduğuna ya da bir üst banda geçtiğine işaret ediyor. Söz gelimi ilk 500’e giren ve 351-400 bandında listelenen Koç Üniversitesi, ODTÜ ve Sabancı Üniversitesi buraya bir alt (401-500) veya iki alt (501-600) dilimden yükseldi. 501-1.000 bandındaki 8 üniversitemizden (İstanbul Teknik Üniversitesi, Bilkent, Boğaziçi, Çankaya, Hacettepe, Bahçeşehir, Özyeğin ve Yıldız Teknik Üniversitesi) ikisi hariç sıralamadaki yerini ya korudu ya da yükseldi. Benzer şekilde 1.001-1.500 bandındaki 24 üniversitemizden yalnızca 5’inin sıralamasında sınırlı bir düşüş kaydedildi” dedi. Özvar, sözlerini şöyle tamamladı: Gerek uluslararasılaşma gerekse akademik üretkenlik ve araştırma kalitesini artırmaya odaklanarak, önümüzdeki yıllarda uluslararası sıralamalarda daha fazla üniversite ile temsil edilmenin önünde herhangi bir engelin olmadığını düşünüyorum.

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...