Türk gençlerin yeni gözdesi Avustralya

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Türk gençlerin yeni gözdesi Avustralya

EĞİTİM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Üniversitelerin bütçeye uygun, saatlik çalışma ücretlerinin de yüksek olması sebebiyle Avustralya’yı tercih eden öğrencilerimiz, en fazla işletme eğitimi alıyor

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Yurt dışı eğitim denilince akla yüksek maliyetler ve zorlu kabul şartları geliyor. Bu sebeple öğrenciler, yurt dışında eğitim almayı çok arzu etse de bu hayallerini ertelemek mecburiyetinde kalıyor. Ancak bu durum günümüzde değişti. Yurt dışında eğitim alırken, bir yandan da  çalışma imkânı sunan ülkeler, öğrenciler arasında rağbet görüyor. Avustralya da bu ülkelerden bir tanesi ve son dönemde popülaritesi oldukça yükselmiş durumda.

Türk öğrenciler Avustralya’da öncelikli olarak işletmeyi tercih ediyor. Fakat gelecekte ön plana çıkan mesleklere de yönelim başlamış durumda. Özellikle IT, Siber Güvenlik, 3D Animasyon, Oyun Tasarımı, Uluslararası Siber Güvenlik Hukuku, BioTech, Robotik ve Yapay Zekâ bölümlerine yoğun olarak başvuru yapılıyor.

HubEdu Direktörü Simon Boncukçu “Avustralya’ya eğitim almaya giden Türk gençlerini gözlemlediğimizde hedeflerine çok odaklı olduklarını söyleyebiliriz. Türkiye’den Avustralya’ya gelen gençler bizi gururlandırıyor. Pek çoğu hem bölüm seçimi yaparken geleceği düşünmeleriyle hem de eğitim hayatlarındaki azimleriyle göz dolduruyor. Çift ana dal yapanlar mezun olduktan sonra dünyanın bir çok ülkesinde çok rahat iş bulabiliyor” dedi. Avustralya’da üniversite ücretleri 14 bin AU’dan başlıyor, 45 bin AU’ya kadar yükseliyor. Bu rakamlar; Amerika, İngiltere gibi Türk öğrencilerin sıkça tercih ettiği ülkelere oranla yarı yarıya daha uygun… Öğrencinin seçtiği bölüme göre fiyatlar değişkenlik gösteriyor. Öğrencilere eğitim aldıkları süre boyunca çalışma izni de veren Avustralya, dünyadaki saatlik çalışmaya en fazla ücreti ödeyen ülke. Öğrenciler saatlik 23 AU yani 350 TL kazanıyor.

ÇİFT ANADAL İMKANI

Pek çok öğrenci ‘Çift Ana Dal’ yaparak gelecekte parmakla gösterilen çalışanlar arasına girmeyi hedefliyor. Mesela; işletme bitiren bir öğrenci IT alanında çift ana dal yaparak hayalindeki kariyer hedefi için CV’sini güçlendiriyor. Ya da hukuk mezunu bir genç ‘Uluslararası Siber Güvenlik Hukuku’ okuyup belirli bir bölümde uzmanlaşmayı seçebiliyor. 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...