TÖDEB ve Marmara Üniversitesi işbirliğinde bir ilk: Fintek Çırağı Programı başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
TÖDEB ve Marmara Üniversitesi işbirliğinde bir ilk: Fintek Çırağı Programı başlıyor

EĞİTİM Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Türkiye'nin finans sektöründeki nitelikli insan kaynağı ihtiyacını gidermeyi hedefleyen Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (TÖDEB) önemli bir programı hayata geçiriyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı vizyonuyla TÖDEB ve Marmara Üniversitesi iş birliğiyle yapılacak TÖDEB Fintek Çırağı Programı'nda amaç, genç yetenekleri sektörün gereksinimleriyle buluşturarak Türkiye'nin finansal teknoloji alanındaki potansiyelini güçlendirmek. 

TÖDEB ve Marmara Üniversitesi iş birliğinde belirlenen müfredat bir akademik yıla yayılacak ve ders aşaması, 4 temel ortak ders ile seçilen alana Compliance (Uyum) veya Business (İş Geliştirme) göre 3 seçmeli ders olmak üzere toplam 7 dersten oluşmaktadır. Program’ın ilk yarısında, mevzuat ve iş geliştirme temelli dersler ile geliştirilmiş bir müfredat izlenecek. Akademisyenlerin ve sektörden profesyonellerin eğitim vereceği programı başarıyla tamamlayan gençler ikinci bölüme geçmeye hak kazanacaklar. Bu bölümde ise katılımcılar TÖDEB üyesi ödeme ve elektronik para kuruluşlarında staj yapma fırsatı elde edecek. Böylece programı başarı ile bitirenler hem teorik hem de uygulamaya yönelik bilginin yanı sıra, deneyimleyerek öğrenme modeli ile de tecrübe kazanarak mezun olacak. 

100 GENÇ ARANIYOR

Cumhuriyetimizin 100. yılı onuruna 30 yaşının altındaki 100 genci finansal teknolojiler ile tanıştırıp, sektöre kazandırmayı hedefleyen projede yer almak için başvurular devam ediyor. 21 Eylül'de sona erecek programda online olarak yapılan başvurular https://sembys.marmara.edu.tr/ adresi üzerinden yapılabilecek 

BAŞKAN BİLGETEKİN: BİR YILLIK ÇALIŞMA DEĞİL

Detayları açıklayan TÖDEB Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bilgetekin, programın bir yıllık bir çalışma olmadığını ve süreci başarıyla tamamlayan gençlerin sektörde kendilerine yer bulacağının altını çizdi. "Gençlerimizi bekliyoruz" diyen Başkan Ufuk Bilgetekin "Bu programı oluştururken başvuru yapacak öğrenciler için bilinçli olarak bir bölüm sınırlaması yapmadık. Amacımız farklı bölümlerde okuyup bu alana geçmek isteyen gençlerimizi de bu eğitime almak, TÖDEB üyelerince seçilmiş branşlarla alakalı staj yaptırmak. Bütün bu süreçlerinde ardından da onları iş sahibi yapıp, sektörümüze kazandırmak” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...