TEGV yaraları sarıyor: 7 bin çocuğa nitelikli eğitim

- Güncelleme:
TEGV yaraları sarıyor: 7 bin çocuğa nitelikli eğitim
EĞİTİM Haberleri

Türkiye genelindeki 55 etkinlik noktasında 3 milyondan fazla çocuğa nitelikli eğitim desteği veren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) deprem bölgesinde yaraların sarılması için ilk günden beri canla başla çalışıyor.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - TEGV 6 Şubat günü afet bölgesinde bulunan 2 sabit 7 mobil öğrenim birimini (Ateşböceği) depremden etkilenen aile ve çocukların temel insani ihtiyaçlarını karşılamaları için kullanıma açtı. Şanlıurfa Eğitim Parkı ve Adana Öğrenim Biriminin yanı sıra Adıyaman (3 tane), Diyarbakır, Gaziantep, Hatay (3 tane), Kahramanmaraş (3 tane), Malatya (2 tane) ve Osmaniye’deki mobil öğrenim tırları da bölgede çalışıyor. Sosyal-duygusal afet sonrası etkinlikler için destek gönüllüsü çağrılarına da 500’ü aşkın başvuru yapıldı. 11 Şubat günü açılan TEGV Deprem Çalışmaları Fonu kampanyasında bugüne kadar toplanan bağışlarla 7.000 çocuğun nitelikli eğitimle buluşması teminat altına alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...