Stanford’dan tam burs aldı

Stanford’dan tam burs aldı

EĞİTİM Haberleri

Boğaziçi Üniversitesinden 4 üzerinden 3,97 ortalamayla bu yıl mezun olan Mert Yüksekgönül, dünyanın lider üniversiteleri arasında yer alan Stanford’ın bilgisayar bilimi doktora programına tam bursla kabul almayı başardı.

MAHMUT ÖZAY

Endüstri mühendisliğiyle birlikte bilgisayar mühendisliğinde çift anadal yapan başarılı öğrenci, yapay zekâ modellerinin güvenilirlik ve anlaşılabilirliğini geliştirmek için doktora çalışmalarını ABD’de sürdürecek. Mert Yüksekgönül “Kabulde yurtdışındaki araştırma deneyimlerim ve önceki makalelerim, bununla beraber birlikte çalıştığım hocalarımın referans mektuplarının çok etkili olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca yapay zekâ alanıyla ilgili hedeflerimin netleşmiş olmasının da burada etkisi var. Stanford’dan tam bursla kabul aldım. Eğitim ücretinin yanı sıra oradaki giderlerim için de destek verecekler” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...