Son dakika... YKS sınav giriş yerleri belli oldu

- Güncelleme:
Son dakika... YKS sınav giriş yerleri belli oldu

EĞİTİM Haberleri

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) sınava giriş belgeleri erişime açıldı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, depremzede adayların ulaşım ve barınma ihtiyaçlarının AFAD koordinasyonu tarafından karşılanacağını belirtildi.

Son dakika: 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) sınava giriş belgeleri erişime açıldı. 

2023 YKS giriş belgeleri erişime açıldı. Yıl boyunca YKS için ter döken öğrenciler, sınava giriş yerlerini ÖSYM AİS ekranı üzerinden sorgulayabilecek.

ÖĞRENCİLERİN SINAVA GİRECEKLERİ OKULLAR BELLİ OLDU

17 Haziran 2023 tarihinde uygulanacak olan 2023-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 tarihinde uygulanacak olan 2023-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile 2023-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlandı.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 31 Mayıs 2023 tarihinde saat 15.00'ten itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecek.

DEPREMZEDELERE ULAŞIM VE BARINMA DESTEĞİ

Öte yandan ikamet ettiği sınav merkezi dışında girecek depremzede adayların ulaşım ve barınma ihtiyaçları AFAD koordinasyonunda karşılanacak.

ÖSYM'den yapılan açıklama şu şekilde;

"YKS'ye ikamet ettiği sınav merkezi dışında girecek depremzede adaylara ulaşım ve barınma desteği sağlanacak. Deprem bölgesinde bina kapasitesinin üzerinde aday sınava başvurdu. Sınırla sayıda aday, başka il/ilçede sınav merkezine atandı. Destek için başvurular 1-12 Haziran arasında Valilik ve Kaymakamlıklara şahsen yapılacak."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...