Son dakika! ÖSYM'den seçim ayarlı sınav takvimi: Geri çekildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika! ÖSYM'den seçim ayarlı sınav takvimi: Geri çekildi

EĞİTİM Haberleri

Son dakika haber: ÖSYM, dün açıkladığı 2023 yılı sınav takvimini geri çekti. Alınan bilgiye göre takvim, üniversite sınavı tarihi ile seçim tarihinin çakışması nedeniyle yeniden değerlendirilecek. Bu durum seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağı iddialarını da boşa çıkarttı. Takvimin değişmesiyle, seçim için 18 Haziran tarihinin önü açıldı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), dün açıkladığı 2023 yılı sınav takvimini bir gün sonra geri çekti. Takvimin geri çekilmesinin sebebi ise, üniversite sınavı ile seçimin aynı tarihe denk gelme ihtimali olduğu öğrenildi. Takvimin açıklanması üzerine AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Biz hiçbir öğrencimizin sınavını seçim takvimine denk getirmeyiz. ÖSYM çalışma yapıyor. Seçim takviminin değişmesine yönelik çalışma yok" demişti.

YENİ TARİH AÇIKLANMADI

Takvimde, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 17-18 Haziran'da yapılacağı belirtilmişti. Alınan bilgiye göre; ÖSYM sınav ve seçim tarihinin denk gelmemesi için yeni bir değerlendirme yapma kararı aldı. Sınav takvimi, bu nedenle geri çekildi.

Üniversite sınavı tarihinin değişip değişmeyeceği, o çalışmanın ardından netleşecek.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının haziran ayının ilk haftası yapılması planlanıyor. Kurban Bayramı ise 29 Haziran'a denk geliyor.

Kulislere yansıyan bilgilere göre, üniversite sınav tarihinin değiştirilmemesi durumunda, seçimler 1 ay öne alınabilir.

Bu durumda Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri'nin 14 Mayıs'ta yapılması en güçlü seçenek olarak belirtiliyor.

"SINAVI SEÇİM TAKVİMİNE DENK GETİREMEYİZ"

ÖSYM'nin sınav takvimini açıklamasının ardından MYK sonrası konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, değişiklik için sinyal vermişti.

Ömer Çelik konuya ilişkin, "Sevgili öğrencilerimizin hiçbir sınavını seçim takvimine denk getirmeyiz. Bununla ilgili olarak ÖSYM bir çalışma yapıyor, yakın zamanda kamuoyuyla paylaşırlar. Seçim takviminin değişmesiyle ilgili bir değerlendirmemiz yok. Tabii ki seçimin olduğu gün sınav olmayacağına göre, prensip olarak seçim takvimiyle sınav takvimi üst üste gelmez. Onunla ilgili açıklama yapılacaktır." diye konuşmuştu. 

YKS, LGS, BAYRAM, SEÇİM...

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının haziran ayının ilk haftası yapılması planlanıyor. Kurban Bayramı ise 29 Haziran'a denk geliyor.

ÖSYM'nin açıkladığı ilk takvim, seçimlerin mayıs ayına alınacağı şeklinde yorumlanmıştı. Erken seçim konuşulurken MHP lideri Bahçeli, 18 Haziran'da yapılacağını söylemişti.

Sınav takviminin geri çekilmesiyle Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri'nin zamanında yapılma ihtimali güçlendi. Konuşulan 14 Mayıs tarihi rafa kalktı.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...