KPSS Alan Bilgisi birinci oturumu sona erdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
KPSS Alan Bilgisi birinci oturumu sona erdi

EĞİTİM Haberleri

ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) Alan Bilgisi 1. oturumu sona erdi. Alan Bilgisinin kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri testlerinden oluşan birinci oturumunda adaylara 150 dakika süre verildi.

Son dakika haberi: Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) Alan Bilgisi 1. oturumu için adaylar, sabah saatlerinden itibaren okul önlerinde toplandı. Büyük heyecan yaşayan adaylar, saat 10.15'te başlayan sınav için okullara giriş yaptı, 10.00'dan itibaren okulların kapısı kapandı.

SINAVA BİR DAKİKAYLA GEÇ KALDILAR

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; sınava girmek için Sefaköy Anadolu Lisesi'ne gelen iki aday, 1 dakika geç kalınca içeri alınmadı. Tüm ısrarlarına rağmen sınava giremeyen adaylar okuldan ayrıldı.

Sınava girecek olan Cuma Karakaş, "Sorular aslında çok kolay ama biraz mantık yürütmek lazım. Sınava girecek adayların çalışması lazım. Çalışmadan bir şey elde edemiyoruz maalesef" dedi.

ADAYLARA 150 DAKİKA SÜRE VERİLDİ

Saat 10.15'te başlayan KPSS Alan Bilgisi Sınavları için adaylara 150 dakika süre verildi. Sabah oturumunda adaylara her test için çoktan seçmeli 40'ar soru soruldu.

KPSS alan bilgisi birinci oturumu, 30 il, 35 sınav merkezinde yapıldı. Oturumlara toplam 183 bin 252 aday başvurdu. Sınavlar için 488 bina, 6 bin 599 salon kullanıldı. Emniyet görevlisi dahil 23 bin 851 kişi sınavlarda görev yaptı.

Alan Bilgisinin hukuk, iktisat, maliye testlerinden oluşan ikinci oturumu ise bugün saat 14.45'te başladı.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...