Eğitime Bolu'da deprem, Şanlıurfa'da sel engeli: Okullar 1'er gün tatil edildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Eğitime Bolu'da deprem, Şanlıurfa'da sel engeli: Okullar 1'er gün tatil edildi

EĞİTİM Haberleri

Sel felaketi sebebiyle can kayıplarının yaşandığı ve 2 gündür eğitime ara verilen Şanlıurfa'da, yarın da okulların tatil edildiği açıklandı. Şanlıurfa'nın akabinde öğle saatlerinde 4.8, akşam saatlerinde ise 3.9 ile sallanan Bolu'da da okullar tatil edildi.

Deprem bölgesi, bu defa da sel felaketi ile mücadele ediyor. Can kayıplarının yaşandığı kentlerde, evler, yollar ve hastanelerde su baskınları yaşanırken, ekiplerin hummalı çalışması devam ediyor. Selden en çok etkilenen Şanlıurfa'da dün okulların tatil edilmesi kararı duyurulmuştu. Şanlıurfa Valiliği, bugün yaptığı açıklamada ise şiddetli sağanak nedeniyle eğitim öğretime yarın da ara verildiğini açıkladı. Şanlıurfa'nın ardıdnan iki ayrı depremle sarsılan Bolu'da da okullar tatil edildi.

KAMU GÖREVLİLERİNE İDARİ İZİN

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Şiddetli sağanak yağışın beraberinde getirdiği olumsuzluklar sebebiyle ilimizdeki tüm okul kademelerinde eğitim öğretime 17.03.2023 tarihinde 1 gün ara verilmiştir. Kamu kurumlarındaki hamile/engelli/kronik rahatsızlığı olan kamu görevlilerimiz de idari izinli sayılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Şanlıurfa'da sağanak nedeniyle eğitim öğretime dün ve önceki gün de ara verilmişti.

BOLU'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Bolu Valiliği de 4,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle cuma günü eğitim öğretime ara verildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, "İlimizde bugün yaşanan 4.8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 17.03.2023 Cuma günü bir (1) gün süreyle eğitim - öğretime ara verilmiştir. Ayrıca Kamuda çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna duyurulur.

(AA)

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...