Önce öğretmenleri eğitmemiz gerekiyor, e mail adresi olmayan var

Önce öğretmenleri eğitmemiz gerekiyor, e mail adresi olmayan var

EĞİTİM Haberleri

TÜSİAD'ın hazırladığı Okulda Üniversite projesini hazırlayan Özcan, "geleceği okuyabilen öğrenciler yetiştirmek için önce eğiten kadroyu eğitmeliyiz"

Gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerin küreselleşmeyi iyi anlayan, teknoloji kullanımına önem veren ve öğrenmeye aç olan kimselerden seçilmesi gerekyiğini belirten TÜSİAD adına "Okulda Üniversite: Türkiye'de Eğitimi Yeniden Yapılandırmak İçin Bir Model Önerisi" projesini hazırlayan Rhode Island Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özcan, e-mail adresi olmayan eğitimciler olduğunu söyledi. Özcan, "Geleceği okuyabilen çocuklar, öğrenciler yetiştirmek için önce onları eğiten kadroyu yetiştirmeliyiz. Araştırmalarımıza göre, lisans düzeyinde 4 yıllık öğretmen eğitimi artık yeterli değil. Sadece 'Öğretmenlik Formasyonu' veren lisans sonrası programlar var ve bunlar gerçekten başarılı değil. "Okulda Üniversite" modeliyle hem okul, hem de mesleğin icra edileceği iş yerinin bir arada kullanıldığı bir model öngörülüyor. 4 yıllık lisans eğitimini 4 değil 2+2 olarak öneriyoruz. İlk 2 yıl genel kültür ve genel yetenek eğitimi, sonraki 2 yıl da öğretmen adaylarımızın başarılı ve bilgi düzeyi yüksek öğretmenlerin yanına vererek alanda gelişim ve tecrübe sağlamasını hedefliyoruz" dedi. Okulda Üniversite raporun tanıtımından sonra "Öğretmen Yetiştirmede 5N 1K" başlıklı oturum gerçekleştirildi Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir strateji belgesi hazırladık. Sayın Bakan'a arz ettik, Başbakan'a sunuldu. Son halini Milli Eğitim Bakanı'mıza sunacağız. Sistemin tamamına cevap vereceğiz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...