Okullara dershane formülü

Okullara dershane formülü

EĞİTİM Haberleri

Müfredat odaklı Ortaöğretim Geçiş Sınavı'nda öğrenciler okullarda işlenen derslerden sorumlu olunca, dershanelere olan ihtiyaç azaldı

Dershanelere olan talebin azaltılması için çalışmalarına hız veren Milli Eğitim Bakanlığı'nın hayata geçirdiği yeni liseye geçiş sistemi, okulların adeta dershane formatında çalışmasını sağladı. Geçtiğimiz yıl Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yerine getirilen müfredat odaklı Ortaöğretim Geçiş Sınavı (OGES) okulların havasını da değiştirdi. Yeni sisteme göre, öğretmenler tarafından yıl içinde yapılan yazılılardan bir tanesi Bakanlık tarafından ortak ve merkezi olarak yapılmaya başladı. Bu sınavlarda sadece okullarda işlenen derslerden sorumlu olan öğrencilerin dershanelere olan ihtiyacı azaldı. Yeni sistem kapsamında müfredatın tam ve eşzamanlı olarak bütün okullarda işlenmesini isteyen Bakanlığın bu talimatı okulları hantal yapılarından kurtardı. Buna göre sınavda öğrencilerin sorumlu olduğu müfredat konularının eksiksiz işlenmesi için öğretmenler tam kapasite çalışmaya başladı. OGES sınavının ikincisi 28-29 Nisan'da yapılacak. Sınava giremeyen öğrenciler için mazeret sınavları 10-11 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Sınav sonuçları ise Haziran 2014'te açıklanacak.
Gökhan Kaya/TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...