Yüzlerce öğrenci tedirgin: Okuldaki çatlağı sıvayla kapadılar

- Güncelleme:
Yüzlerce öğrenci tedirgin: Okuldaki çatlağı sıvayla kapadılar

Eğitim Haberleri

İstanbul Çavuşbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi riskli okul binası denilerek boşaltıldı. Öğrenciler başka liseye nakledildi. Ancak bu okulun bodrum katından çekilen görüntüler korkuya yol açtı.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Millî Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında, deprem bölgesindeki iller hariç diğer noktalarda eğitim-öğretim sürüyor. İstanbul’da ders zilinin çalması öncesi 93 okul riskli denilerek kapılarına kilit vuruldu ve öğrenciler güvenli olan başka okullara nakledildi. O okullardan biri de İstanbul Çavuşbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idi.

Yüzlerce öğrenci tedirgin: Okuldaki çatlağı sıvayla kapadılar

Güçlendirme çalışması yapılan okulun 700 öğrencisi Beykoz Şehit Murat Akdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine nakledildi. Ancak yeni okulda çekilen görüntüler de öğrencileri tedirgin etti. Bodrum katındaki sıvaların döküldüğü, yer yer çatlakların olduğu, kolonlardaki demirlerin dışarıda kaldığı ve korozyona uğradığı belirlendi. Ailelerin endişelerini dile getirmesi sonrası çatlaklar sıva ile kapatıldı.

Yüzlerce öğrenci tedirgin: Okuldaki çatlağı sıvayla kapadılar

Gazetemize konuşan öğretmenlerden biri “Okulumuz karot testi sonucu çürük çıktığı için yıkım kararı alındı. Beykoz Şehit Murat Akdemir’e taşındık. Ancak bu okul da çok eski, 1999 depremi sonrası güçlendirme çalışması yapıldığı söyleniyor. Su deposundaki korozyonu çekip çeşitli yerlerde paylaşmamız üzerine okula ustalar geldi ve korozyonun gözüktüğü yerleri çimentoyla kapattılar. Tekrar bilirkişilerin gelip okulu incelemelerini istiyoruz. Görüntülerini gösterdiğim mühendisler binanın deprem olmadan da mevcut korozyonlarla binayı çökertebileceğini belirtti. Tedbir alınması gereken yerde sıvayla üstü örtülmemeli. Benzer acıları konuşmayalım. Taşınan okul ile birlikte burada öğrenciye sayısı 1.400’e yaklaştı ve yetkililerin çağrımıza kulak vermesini istiyoruz” dedi.

OKUL YÖNETİMİ: MÜDAHALE YAPILDI

Bütün bu iddiaları Beykoz Şehit Murat Akdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Umurca’ya sorduk. Ömer Umurca da şunları söyledi: Okulumuzda 2014 yılında güçlendirme çalışması yapıldı. Okulun su deposunda bazı sıkıntılar vardı. Bu tespitlerimizin ardından İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne durumu bildirdik. Hafta sonu uzmanlar geldi. Su deposunun olduğu yerde nemden kaynaklı bazı sorunların yaşandığını ifade ettiler. Korozyon hasarı için ilaç döktüler ve gerekli müdahaleyi yaptılar. Genel olarak okul için ise kolonlar ve diğer yerleri tek tek gezdiler burada bir problem olacak durumun olmadığını ifade ettiler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...