OHAL kapsamında yeni tedbirler: Öğrencilere burs verilecek, harçları devlet ödeyecek

- Güncelleme:
OHAL kapsamında yeni tedbirler: Öğrencilere burs verilecek, harçları devlet ödeyecek

Eğitim Haberleri

Depremde anne veya babası ya da vasisi vefat eden öğrencilere burs verilecek. OHAL ilan edilen illerdeki öğrencilerin katkı payı ve öğrenim ücreti de devlet tarafından karşılanacak.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Olağanüstü Hâl (OHAL) Kapsamında Eğitim Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmî Gazete’de yayımlandı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremde anne veya babası ya da vasisi vefat eden okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine burs verileceğini açıkladı. İşte kararname ile getirilen yeni düzenlemeler: 

> MEB’e bağlı resmî okul ve kurumlar ile bunlara bağlı döner sermayeli işletmeler tarafından sunulan yemek, konaklama, temizlik ve diğer hizmetler ücretsiz verilecek. Bu giderler MEB bütçesinden karşılanacak. 

> Kapanan veya kapatılan özel öğretim kurumlarının teslim etmeleri gereken evrakları deprem nedeniyle teslim edememeleri hâlinde bu yerler hakkında anılan fıkrada belirtilen idari para cezası uygulanmayacak. 

> Hizmet binası yıkılan veya hasarlı olması nedeniyle faaliyetleri geçici veya sürekli olarak durdurulan öğretmenevi ve akşam sanat okullarında işçi ücretleri ve iş akdinin sona ermesine bağlı tazminatlarının ödenmesinde kurum yetersiz olursa 3 ay süreyle MEB’den kaynak aktarılacak.

> Burslu olarak okuyan öğrencilerin aynı ilde veya başka ilde bulunan okul pansiyonlarında parasız yatılılığa yerleştirilmeleri veya özel öğretim kuramlarına nakil olmaları hâlinde bu kapsamda ödenen bursları, eğitim öğretim yılı sonuna kadar kesilmeyecek. 

> Depremler sebebiyle annesi veya babası ya da vasisi vefat eden okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine parasız yatılılığa yerleşip yerleştirilmediğine bakılmaksızın örgün öğretime devam etmek şartıyla eğitim öğretim yılı sonuna kadar ödenen burs miktarı kadar aylık eğitim desteği verilecek. 

ÖDEYENİN PARASI İADE EDİLECEK

OHAL ilan edilen illerde öğrenim gören veya bu illerden gelen öğrencilerin 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı bahar dönemi için ödemeleri gereken katkı payı ve öğrenim ücreti, devlet tarafından karşılanacak. Ücreti ödeyenlerin paraları, yükseköğretim kurumları tarafından iade edilecek. YÖK Başkanı Erol Özvar “Öğrencilerimize bu kolaylığı sağlayan Sayın Cumhurbaşkanı’mıza teşekkür ederim” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...