Öğrencilerin yüzde 98’i Kahramanmaraş'a geri döndü

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Öğrencilerin yüzde 98’i Kahramanmaraş'a geri döndü

Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

60 bin öğrenci tekrar şehre gelerek eğitim-öğretim hayatına devam etti. AK Parti kaynakları, “Öğrencilerin bu davranışını ödüllendireceğiz. Her öğrenci okulu biter bitmez iş imkânına sahip olacak” dediler.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sonrası şehirden ayrılan öğrencilerden 60 bini geri döndü. Edinilen bilgilere göre öğrencilerin yüzde 98’i tekrar şehre gelerek eğitim-öğretim hayatına devam etti. Şehrin kalkınması için büyük çaba harcayan AK Parti hükûmetinden yetkililer, “Kahramanmaraş’a Kahramankazan modelini uygulayacağız. Her öğrenci, okulu biter bitmez iş imkânına sahip olacak. Öğrenciler Kahramanmaraş’a sahip çıktı, biz de onlar için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Üretim ağı aralıksız sürecek. Özellikle savunma sanayinde atılım gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki dönemde Kahramanmaraş Türkiye ekonomisine çok büyük katkı sağlayan bir şehir olacak” dediler. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), geçtiğimiz günlerde dünyanın önde gelen havacılık şirketlerinden Airbus ile Kahramanmaraş’ta “Havacılık Meslek Yüksekokulu” kurulması konusunda iş birliğine gitmişti. AK Parti kaynakları, kurulması planlanan okul sonrası bölgenin çok hızlı bir şekilde kalkınacağını belirtti.

EK SEFERLER KONULACAK

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen AK Parti Kahramanmaraş milletvekillerinin, kente ek uçuş seferleri konulması yönünde talepte bulunduğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurmaylarına gerekenin yapılması için talimat verdiği öğrenildi. Kış dönemi hazırlıklarının da sürdüğünü belirten AK Parti kaynakları, “Kahramanmaraş’ta çadırda kalan hiç kimse yok. Depremzedeleri evlerine yerleştirmeye başladık. Boşalan konteynerler kalabalık olan ailelere verilecek. Bazıları da bakkal, berber, terzi vb. amaçlar için kullanılacak. Cumhurbaşkanımız depremden etkilenen 11 şehirle bizzat kendisi ilgileniyor. Yaşanan sorun ve aksaklıkları direkt çözüyor” diye konuştu. Şehirde yurt konusunda herhangi bir sorun olmadığını da belirten AK Parti kaynakları, önümüzdeki eğitim öğretim yılına kadar ek dört bin kontenjanlık yurt açacaklarını bildirdi.

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...