Meslekliye askerlik kolaylığı

Meslekliye askerlik kolaylığı

EĞİTİM Haberleri

‘“Meslek lisesi öğrencilerine sigorta primlerinin eğitime başladıkları anda hayata geçirilmesi konusunda avantajlar planlanıyor”

Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, AA Editör Masası’na konuk oldu. 2023 Eğitim Vizyonu’yla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, merkezî sınavda öğrencilerin sürprizle karşılaşmayacağını söyledi. Selçuk ‘Seneye sınav daha az stresli, ne olduğu belli olan, çocukların neye çalışacağını bildiği bir düzen söz konusu’ dedi.
“Bugünlerde meslek liselerinde erkek öğrencilerin askerlik teciliyle ilgili bir avantaj elde etmeye çalışıyoruz” diyen Selçuk, bu öğrencilerin sigorta primlerinin liseye başladıkları anda başlaması konusunda avantajlar da planlandığını ifade etti. Yapılan araştırmalara göre, öğrenci mezun olduktan sonra bir işte 1,5 yıl kalıyorsa o işte devam ihtimalinin çok yükseldiğini ama 1,5 yıldan önce ayrılırsa artık meslekle uğraşmak istemediğini dile getiren Selçuk, şöyle konuştu: Eğer biz ona ekonomik olarak avantaj sağlarsak yani ‘Sen öğrenciyken de maaş alabileceksin, öğrenciyken de sigorta primiyle ilgili katkı sağlanacak, öğrenciyken de işi öğrenmek için somut bir ortamın olacak’ dediğimizde, bu avantajlar birkaç sene içerisinde meslek okullarını öne çıkaracak.

ANDIMIZ HUKUKİ HADİSE
Danıştay’ın ‘Andımız’ kararına ilişkin Selçuk “Hukuki süreç yürüyor. Burada oturup da bir şekilde ateş etmenin, ‘Bu böyledir, bu böyle değildir’ demenin benim hem tabiatım icabı hem de şu arada eğitimin menfaati icabı, bunun bir hukuki süreç olduğunu söylemekle iktifa ediyorum” diye konuştu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...