Meslek liselerine karne

Düzenleyen:
Meslek liselerine karne

EĞİTİM Haberleri

Meslek liselerine verilecek performans puanlamasında, okulun fiziki şartlarından patent başvurularına, öğrencilerin akademik başarılarına kadar pek çok veri değerlendirmeye alınacak.

Millî Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2017-2018 eğitim öğretim döneminden itibaren Türkiye genelinde 2 milyona yakın öğrencinin eğitim aldığı bütün meslek liselerinin performansa tabi tutulması kararı alındı. Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz imzasıyla illere gönderilen yazıda “Bakanlığın temel öncelikli alanları; Türkiye’nin nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması, gençlerin ilgi ve yeteneklerine uygun bir meslek alanında bilgi, beceri ve iş alışkanlıkları kazanmalarıdır. Gençlerin, ahilik kültürünün değerleriyle yoğrulmuş bir meslek ahlâkına sahip olarak yetiştirilmeleri hedefimizdir” ifadeleri yer aldı. 
7 BAŞLIKTA DEĞERLENDİRİLECEK  
 Bakanlık, meslek liselerinin performanslarına ilişkin kriterleri, “eğitim-öğretim ortamları”, “öğrenci başarı, devam ve disiplin durumu”, “rehberlik çalışmaları”, “proje ve okul-sektör iş birliği çalışmaları”, “sosyal etkinlik çalışmaları”, “okul sağlığı çalışmaları” ve “yönetim” olmak üzere 7 başlık altında toplandı.  Buna göre, öncelikle okul ortamına ilişkin performans belirlenecek. Engelli öğrenciler için rampa, lavabo-tuvalet ve asansör ile iş sağlığı ve güvenliği kapsamında alınan tedbirler de performans kriterleri arasına alındı. Öğrencilerin akademik başarıları tespit edilerek tedbir geliştirilip geliştirilmediği de puanlanacak. YGS ve diğer sınavlara yönelik rehberlik çalışmaları, aile eğitimi, öğrencilere verilecek bilgilendirme seminerleri gibi çalışmalar da takip edilecek. YGS’de okulun bütün testlerde elde ettiği net sayısının ortalaması tespit edilecek. Zararlı alışkanlıklarla mücadele ve şiddetin önlenmesi konusundaki çalışmalar da izlenecek. Proje ve okul-sektör iş birliği çalışmaları da karneye işlenecek.

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...