MEB öğretmen ataması sonuçları

MEB öğretmen ataması sonuçları

EĞİTİM Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı, daha önceki özür grubu atamasında yer almayan öğretmenlerin tamamını atadı. Atama sonuçları bu haberde.

Milli Eğitim Bakanlığı, daha önceki özür grubu atamasında yer almayan öğretmenlerin tamamını atadı. nbsp;Milli Eğitim Bakanlığı, Ağustos döneminde iller arası isteğe ve özre bağlı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunan toplam 64 bin 460 öğretmenden 42 bin 284'ünün talebinin yerine getirildiğini açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ağustos döneminde iller arası isteğe ve özre bağlı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunan toplam 64 bin 460 öğretmenden 42 bin 284'ünün talebinin yerine getirildiği belirtildi. Sağlık, eş ve öğrenim özrü nedeniyle başvuruda bulunan öğretmenlerden 3 bin 527'sinin ise, taleplerinin yerine getirilmediği ifade edilen açıklamada, talepleri yerine getirilmeyen öğretmenlerin mağduriyet yaşamaması için İl Milli Eğitim Müdürlükleri'nden ek kontenjan talep ederek yeniden değerlendirme yapmaları istendiği kaydedildi.

ATAMA SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN
nbsp;

"3 BİN 507 ÖĞRETMENİN ATAMASI İSTEDİĞİ YERE YAPILDI"
nbsp;Yeni veriler ışığında 3 bin 507 öğretmenin atamasının istediği yere yapıldığı vurgulanan açıklamada, 20 öğretmenin ise, yer değiştirme talebinde bulunduğu ilde branşlarına uygun kurum olmaması nedeniyle işlemlerinin gerçekleştirilemediği belirtildi. Ataması gerçekleştirilmeyen öğretmenlerin tek tek aranarak, memuriyete geçiş ile ilgili görüşlerinin alındığı da ifade edildi. Atamaların en yüksek puandan başlayarak ilçelerin merkeze olan uzaklığı gözetilerek ve kurumların tercih edilme olasılıkları dikkate alınarak gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada şu bilgililer verildi, nbsp;"Bu kurumların tercih edilme olasılıkları 4 milyon örnekleme üzerinden il içi sıra tayin verisi kullanılarak matematiksel olarak hesaplanmıştır. Ayrıca, illere bu atama sonucunda aynı branştan öğretmenlere becayiş yapma hakkı da tanımıştır. Söz konusu atama sürecinde özür başvurusunda bulunan öğretmenlerimizin tamamı özürlerinin bulunduğu illere yapılmıştır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...