MEB, eğitim için engel bırakmıyor

- Güncelleme:
MEB, eğitim için engel bırakmıyor
Eğitim Haberleri

Millî Eğitim Bakanlığı, özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin eşit eğitim fırsatlarından yararlanmaları için çalışmalarını artırarak devam ettiriyor: Görme engelli öğrenciler için sesli kütüphane kuruldu. Kitaplar flipbook (resimli kitap) ve sesli kitap olarak erişimine sunuldu

ESMA ALTIN'IN HABERİ

Özel eğitim öğrencilerinin toplumla bütünleşmeleri ve uygun eğitimleri almaları için çalışan Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) çalışmalarını aralıksız sürdürüyor, her gün bir yeniliğe daha imza atıyor. Bu kapsamda 334 bin özel eğitim öğrencisi akranları ile aynı sınıfta eğitim alıyor. Özel eğitim anaokulu, üç farklı kademede uygulama okulları ve özel eğitim meslek okullarında ise 59 bin 635 özel eğitim öğrencisi öğrenim hayatına devam ediyor. Yine özel eğitim öğrencilerinin eğitim materyali ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılan “Özel Çocuklara Özel Materyaller” projesi kapsamında şu ana kadar 550 bin öğrenci öğretim materyaline ulaştı.

Önümüzdeki yıl bu sayının bir milyon öğrenciye çıkarılması hedefleniyor.

SESLİ KÜTÜPHANELER KURULDU

Bunun yanı sıra MEB, özel eğitim öğrencileri için hayata geçirdiği çalışmalarını da çeşitlendiriyor. Bu kapsamda, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, görme yetersizliği yaşayan öğrenciler için okullarda sesli kütüphane kuruldu. Ders kitapları iki ayrı formatta hazırlanarak erişime açıldı. Az gören öğrenciler için flipbook (resimli kitap), görme sorunu olan öğrenciler için ise sesli kitaplar oluşturuldu.

Sesli kütüphanelerde şu an altı 8’inci sınıf, bir 10’uncu sınıf ve dört 12’nci sınıf ders kitabı hem flipbook hem de sesli kitap olarak yerini aldı. Şu ana kadar 17 ortaokul ve lise ders kitabının sesli kütüphanelere göre yayımı tamamlandı. Kasım ayı içerisinde eksik olan 16 ders kitabının da sesli kütüphanelere uyumlu hâle getirilerek öğrencilerin erişimine sunulması planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...