Liselilerin meslek aşkı

Düzenleyen:
Liselilerin meslek aşkı

EĞİTİM Haberleri

Meslek lisesi öğrencileri okulun atölyesinde iş hayatına hazırlanıyor, ürettikleri masa ve dolaplarla diğer okulların ihtiyaçlarını karşılıyor.

Çoğu öğrenci, yaz tatilinde sahillerde güneşlenirken Hatay’ın Dörtyol ilçesindeki Recep Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğrencileri, okul bünyesindeki atölyede hararetli çalışmalar içinde. Yaklaşık 650 öğrencinin mesleki ve teknik eğitim gördüğü okulda, öğrencilerin kendilerini mesleki açıdan en iyi şekilde yetiştirebilmeleri için büyük gayret gösteriliyor. Tatile gitmek yerine okulun modern makinelerle donatılmış atölyesine gelip çalışan öğrenciler, meslek öğrenmenin yanı sıra masa ve sıra gibi ürünler imal ederek diğer okulların ihtiyaçlarını karşılıyor. Okul müdürü Hasan Kıymacı, öğrencilerin okul bünyesindeki mobilya ve iç dekorasyon bölümü atölyesinde teorik eğitimden pratiğe geçtiğini ifade etti. 
Hatay Millî Eğitim Müdürlüğünün ildeki okulların ihtiyaçlarını karşılamak için açtığı ihaleye girerek en düşük fiyat verip ihtiyaç bulunan 700 sıra, 700 masa ve 300 dolap ile yan ürünlerin üretimini aldıklarını kaydeden Kıymacı, şöyle devam etti: Şu anda sadece Hatay’a yönelik çalışıyoruz. Haftada 150 dolap montajı yapıyoruz. Okul sıraları ve masalarında ise günlük 100 ürün civarında monte yapıyoruz. Atölyede döner sermaye kârından öğrenciler de yararlanıyor ve bu sayede harçlıklarını çıkartıyorlar. 
İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy da “Buradan mezun olan öğrencilerimiz bölgemizdeki sanayi kuruluşlarının aradığı eleman niteliğinde oluyor. Öğrencilerimiz iş hayatında kullanacakları malzemeyi ve makineyi kullanmayı bilen kişiler olarak yetiştikleri için tercih noktasında öne çıkıyorlar” dedi.  ​

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...