Son Dakika: Milyonlarca öğrenci merakla beklediği LGS sınav giriş yerleri açıklandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son Dakika: Milyonlarca öğrenci merakla beklediği LGS sınav giriş yerleri açıklandı

EĞİTİM Haberleri

Son Dakika: Milyonlarca öğrencinin lise öğrenimine devam etmek için merakla beklediği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş yerleri açıklandı. İşte 2023 MEB LGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı...

Son Dakika: Haziran ayının ilk haftasında, Türkiye genelinde milyonlarca öğrencinin katılımı ile LGS heyecanı yaşanacak. Sınav öncesinde Milli Eğitim Bakanlığı,  merakla beklenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş yerlerini açıklandı. 

SINAV İKİ OTURUMDA GERÇEKLEŞECEK

İki oturum halinde gerçekleştirilecek sınavın birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak.

2023 LGS SINAV YERLERİ AÇIKLANDI

Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası gibi bilgiler, MEB üzerinden ilan edildi. Sınavlara girecek olan adaylar, https://www.meb.gov.tr/ adresinden sınav giriş yerlerini sorgulayabiliyor.

LGS SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...