Kadının fendi erkeği eğitimde de yendi

Düzenleyen:
Kadının fendi erkeği  eğitimde de yendi

EĞİTİM Haberleri

Eğitim-Bir-Sen, hazırladığı “Yükseköğretime Bakış 2017” raporuyla, yükseköğretimin mevcut durumunu ve tarihsel eğilimlerini uluslararası kıyaslamalarla ele aldı.

Eğitim-Bir-Sen, hazırladığı “Yükseköğretime Bakış 2017” raporuyla, yükseköğretimin mevcut durumunu ve tarihsel eğilimlerini uluslararası kıyaslamalarla ele aldı. Kapsamlı analizler içeren raporda, öne çıkan başlıklar ve öneriler şöyle: Türkiye’de 1983 yılında 335 binler civarında olan toplam yükseköğretim öğrenci sayısı 2016’ya gelindiğinde 20 kattan fazla artarak 7 milyonu aştı. Böylece Türkiye, Avrupa’nın en büyük yükseköğretim sistemine sahip hâle geldi. Ancak, Türkiye yükseköğretim öğrencilerinin yaklaşık yarısı açık öğretim programlarına kayıtlı. Yeni üniversiteleri açılmasına rağmen, açık öğretim sistemi küçülmedi, daha da büyüdü. Kadınların yükseköğretime katılımında önemli bir artış da sağladı. Erkek ve kadınlar arasındaki okullaşma farkı tamamen kapandığı, hatta kadınların okullaşma oranlarının erkeklerin oranını geçtiği görüldü. Damla Peker ANKARA

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...