İtiraf sayfaları gençleri tehdit ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
İtiraf sayfaları gençleri tehdit ediyor

EĞİTİM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Gençler, bir siber zorbalık türü olan “itiraf sayfaları” nedeniyle telafisi zor psikolojik problemler yaşıyor.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Uzmanlar, dijitalleşmeyle birlikte siber zorbalık vakalarında hızlı bir artışın olduğuna dikkat çekiyor. Altınbaş Üniversitesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Çakıroğlu, özellikle ergen yaşlardaki gençlerin, gözle görülür bir artışla uğradıkları siber zorbalık nedeniyle çeşitli psikolojik problemler yaşayabileceklerini belirti.
Çakıroğlu, son dönemde gençler arasında ortaya çıkan “itiraf” sayfalarının da bir siber zorbalık türü olarak ele alınması gerektiğini vurguladı. Bu itiraf sayfalarıyla anonim bir hesaptan, hedef alınan çocuğun sınıftaki diğer arkadaşları ile ilişkili her türlü paylaşımı, sırları, özel bilgilerinin paylaşıldığı bir ortam oluşturduğunu söyledi. Bu sayfalarda, o sınıftaki herkesin anonim bir şekilde diğerleri ile ilgili yorumlar yapabildiğini ve gençlerin kendilerini; birçok yorumun, zorbalığın, suçlanmanın eşiğinde bulup çok zor durumda kaldıklarını anlattı.

Buralarda hedef seçilen kişileri korkutmaya, kızdırmaya ya da utandırmaya yönelik içeriklerin paylaşıldığını söyleyen Çakıroğlu “Mesela sosyal medyada bir kişi hakkında yalanlar yaymak ya da utandırıcı fotoğraflar yayınlamak, mesajlaşma platformlarından incitici mesajlar ya da tehditler yollamak en yaygını” diyerek aileleri ve okulları daha dikkatli olmaya davet etti.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...