İngilizce yeterlilik karnemiz zayıf çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İngilizce yeterlilik karnemiz zayıf çıktı

Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

EF İngilizce Yeterlilik Endeksi’nin 2023 yılı sonuçları açıklandı. 113 ülke ve bölgede ana dili İngilizce olmayan 2 milyon 200 bin kişinin sınav sonuçlarıyla hesaplanan endekste Türkiye’nin karnesi zayıf.

EĞİTİM SERVİSİ - İngilizce yeterliliğinde ülkemiz 494 puanla 113 ülke arasında 66’ncı, 34 ülkenin yer aldığı Avrupa kategorisinde ise sondan ikinci sırada. Avrupa kategorisinde son sırada ise Azerbaycan var. Söz konusu listede küresel bazda Hollanda 647 puanla birinci, Singapur 631 puanla ikinci, Avusturya 616 puanla üçüncü ve Danimarka ise 615 puanla dördüncü. Türkiye aralarında Lübnan, Sri Lanka, Brezilya ve Pakistan’ın da yer aldığı ‘Düşük Yeterlilik’ kümesinde yer alıyor. Bu sıralamayı 497 puanla Pakistan, 496 puanla Lübnan, 493 puanla Türkiye ve 491 puanla Sri Lanka oluşturuyor. ‘Düşük Yeterlilik’ kümesinin son sırasında ise 450 puanla Myanmar yer alıyor. İngilizce yeterliliği seviyesinin en yüksek seyrettiği bölge Marmara olurken, en yüksek skoru alan şehir Antalya. İzmir ve Ankara ise İngilizce yeterliliğinde ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor. Öte yandan yaş gruplarına göre bakıldığında 26 ile 30 yaş aralığı 501 ortalama skorla İngilizce yeterliliği konusunda en iyi yaş grubu olarak konumlanıyor.

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...