İlk basamak geleceği şekillendirir

İlk basamak geleceği şekillendirir

EĞİTİM Haberleri

Anaokulu çocuklar için oldukça önemli. Gelecekteki hayatlarını etkileyen bu dönem hassas ve bu sebeple alınan kararlar oldukça önemli. Çevresel koşulların iyi olması, çocuğa anne ya da bakıcının bakması ev ortamında sağlanabilecek okul öncesi eğitimin yerini tutmuyor.

Çocuklar pek çok temel kavramı öğrenerek bilişsel ve dil becerilerini geliştiriyorlar. Ancak anaokulunda diğer çocuklarla beraber sosyalleşirler ve ilkokula duygusal ve akademik anlamda hazır hâle gelirler. Uğur Koleji PDR Koordinatörü Ferhan Uz Güçlü “Okul öncesi eğitimi alan çocukların okula devam oranları ve akademik başarıları okul öncesi eğitim almayan çocuklardan daha yüksektir. Her çocuğun kendine has kabiliyetleri ve kişisel özellikleri vardır. Edinilen tecrübeler doğrultusunda okul öncesi eğitim tecrübesi olmayan çocuk, ilkokula başlama sürecinde zorlanmakta ve anneden ayrılma korkusuna kapılmaktadır. Daha içe kapanıp, kendini topluluktan soyutlayarak bireysel olarak hareket etmektedir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...