İhlas Koleji öğrencilerine TÜBİTAK'tan ödül

/ Kaynak: İHA
İhlas Koleji öğrencilerine TÜBİTAK'tan ödül

EĞİTİM Haberleri  / İHA

Özel İhlas Fen Lisesi, TÜBİTAK'ın bu yıl ilk kez düzenlediği ve iki projeyle katıldığı "Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması"nda, sağlık kategorisinde Türkiye 3.'sü oldu.

TÜBİTAK'ın lise öğrencilerine yönelik bu yıl ilk kez düzenlediği "Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması"na iki projeyle katılan Özel İhlas Fen Lisesi sağlık kategorisinde ''Kanserojen bir madde olan Ftalat içeren serum ambalajı yerine sağlığa zararsız serum ambalajı üretimi'' konulu projesi ile Türkiye 3.'sü oldu. Özel İhlas Fen Lisesi 9. sınıf öğrencilerinden Mehmet Burak Sayıcı, Ahmet Berk Koşal, Şeyma Sürmen, Yusuf Berk Güçlü ve Ahmet Sadık Gülgeç'in ortak projesi, sağlık kategorisindeki üçüncü olurken aynı zamanda iki gün boyunca sergi alanında ziyaretçilere tanıtıldı. Ayrıca yine gıda kategorisinde "Ultraviyole C ışınlarının şarküteri gıdalarında kullanılmasıyla raf ömürlerinin uzatılması" isimli projeleriyle Türkiye çapında ilk 20'ye girdi. Bu proje de yine öğrenciler tarafından stantta ziyaretçilerin ilgisine sunuldu. nbsp;TÜBİTAK'tan alınan ödülün ardından konuşan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, öğrencileri ve danışman öğretmenleri Meryem Özgan'ı canı gönülden kutladığını söyledi. Uzun ve özverili çalışmaların ardından ortaya çıkarılan çalışmalarla yarışmaya katıldıklarını belirten Koç, Ftalat'ın zararları ile ilgili olarak hazırlanan projenin bu yıl ikinci kez ödüle layık görüldüğünü belirtti. Koç, aynı projenin önümüzdeki aylarda Abu Dabi'de düzenlenen yarışmada Türkiye'yi temsil edeceğinin altını çizdi.
nbsp;Dereceye giren projelerin ödülleri Ankara MEB Şura Salonu'nda düzenlenen törenle verildi. Törene, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. M. Arif Adlı, TÜBİTAK Genel Sekreteri Ogün Bahadır birçok davetli ile final yarışmasına katılan öğrenci ve öğretmenler katıldı.
Yarışmada dereceye giren öğrencilere ve öğretmenlerine para ödülü ile başarı belgesi verildi. Özel İhlas Fen Lisesi öğrencileri üçüncülük ödüllerini TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. M. Arif Adlı'nın elinden aldılar.
nbsp;TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından lise öğrencilerinin yenilikçilik temelli düşünme yeteneğinin geliştirilmesi, girişimcilik ve yenilikçilik farkındalığının arttırılması amacıyla düzenlediği yarışmaya yüzlerce proje başvurdu.

EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...