Hastane sınıflarıyla yaralar hızlı sarılacak

- Güncelleme:
Hastane sınıflarıyla yaralar hızlı sarılacak

Eğitim Haberleri

Millî Eğitim Bakanlığı, deprem sebebiyle meydana gelen olumsuzlukları gidermek ve bu süreçte oluşan eğitim aksaklıklarını ortadan kaldırmak için önemli çalışmalar yürütüyor.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - “Her şart altında eğitime devam ediyoruz” mottosuyla hareket eden Milli Eğitim Bakanlığı, afetten etkilenen illerde 155 okul öncesi eğitim çadırı, 104 ilkokul, 416 psikososyal destek çadırı, 89 ortaokul, 2 prefabrik okul ve 88 hastane sınıfını depremzede öğrenciler için hayata geçirdi.

Bu çalışmaları değerlendiren Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Selman Tunay Kamer “Hastane sınıflarıyla yaralar daha hızlı sarılacak. Depremzede öğrencilerde eğitim kayıpları giderilecek” dedi. Eğitim Uzmanı Salim Ünsal da “Hastane sınıflarında öncelik rehabilitasyon programları olmalı. Çocukların normal hayata döndürülmesi için çalışmalar yürütülmeli” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...