‘Galat-ı meşhur’ adayları terletti

‘Galat-ı meşhur’ adayları terletti

EĞİTİM Haberleri

İptal edilen KPSS’nin yenisi yapıldı. Sınav sonrası adayların en çok konuştuğu “yaygın yanlış” anlamına gelen “galat-ı meşhur” ile ilgili soru oldu.

MAHMUT ÖZAY | İSTANBUL


İptal edilen 2022-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavları, dün 81 il merkezi ve KKTC’nin başkenti Lefkoşa dâhil 104 sınav merkezinde yapıldı. Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu saat 10.15’te başladı. Sınavda 120 soruya karşılık adaylara 130 dakika süre verildi. Eğitim Bilimleri oturumu da aynı gün 14.45’te gerçekleşti, 100 dakika süre verildi ve 80 soru yöneltildi. Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00’dan, diğer oturumda da saat 14.30’dan sonra sınav binalarına alınmadı. Adayların en çok konuştuğu sorular ‘yaygın yanlış’ olarak istenilen Galat-ı meşhur, Biyolog Gregor Mendel ve Erzurum Gözlemevi oldu.

‘Galat-ı meşhur’ adayları terletti
Hatay Antakya’da bel fıtığı ameliyatı olan ilahiyat fakültesi mezunu Merve Vural, sınav binasına hasta nakil aracıyla getirildi. Genç kız, sınava da sedye üzerinde girdi.

‘Galat-ı meşhur’ adayları terletti
Konya’da sınava geç kalan 4 adayın imdadına polis ekipleri yetişti. Şehir dışından gelen ve araçları arıza yapan şahıslar, ekip otosuyla sınav merkezine götürüldü.

ALAN BİLGİSİ SINAVLARI HAFTAYA

Öte yandan ertelenen oturumlar da 24 Eylül itibarıyla yapılacak. Bu kapsamda, 2022-KPSS Lisans Alan Bilgisi 1. oturumu (kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri) 24 Eylül’de saat 10.15’te; Alan Bilgisi 2. oturumu (hukuk, iktisat, maliye) aynı gün saat 14.45’te; Alan Bilgisi 3. oturumu (işletme, muhasebe, istatistik) 25 Eylül saat 10.15’te düzenlenecek. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 2 Ekim’de saat 10.15’te; ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı ise 14.45’te yapılacak. ÖSYM takvimine göre bu sınavların sonuçları 21 Ekim’de açıklanacak. Ön lisans mezunlarının gireceği 9 Ekim’de düzenlenecek 2022-KPSS Ön Lisans sonuçları ise 3 Kasım’da ilan edilecek.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...