Evladınıza büyüdüğünü söyleyin

Düzenleyen:
Evladınıza büyüdüğünü söyleyin

EĞİTİM Haberleri

Çocukların ilk kez anaokuluna başlamaları ve uyum süreci, gerek çocuk için gerekse aileleri için çoğu zaman problem hâline geliyor.

Mahmut Özay

Çocukların ilk kez anaokuluna başlamaları ve uyum süreci, gerek çocuk için gerekse aileleri için çoğu zaman problem hâline geliyor. Rehber Danışman Ferhan Uz Güçlü, ebeveynlere önemli görevler düştüğünü belirtti. Son günlerde medyaya yansıyan olumsuz olayları örnek göstererek okul seçiminde çok dikkatli olunması gerektiğini belirten Güçlü, süreci iyi yönetebilmeleri için ebeveynlere uyardı. Anaokuluna yeni başlayan çocuk için anaokulu, aile ile gerçekten “ilk defa ayrılma” durumu olarak değerlendirilir. Anaokuluna uyum sürecini problemsiz atlatan ailelerin çocukları ileride okul hayatlarında herhangi bir meseleyle karşılaşmazken, uyum sağlayamayan çocuklar ise okul dönemlerinde başarısızlık ve isteksizlik gibi problemlerle karşılaşıyorlar. 
OKUL ZİYARET EDİLMELİ
Çocukların anaokuluna başlama sürecinin öncesi ve sırası olarak iyi planlanması gerektiğini belirten Ferhan Uz Güçlü “Okul önceden en az iki kere ziyaret edilmeli, ancak ilk seferinde ebeveynler yalnız görmeli ve her unsur detaylı incelenmeli” dedi. Güçlü, öncelikle yapılması gerekenin çocuğa büyüdüğünün ve yakında okula başlayacağının söylenmesi olduğunu, kesinlikle okula terk edileceği hissini oluşturacak davranışlarda bulunulmaması gerektiğini söyledi.

Ruhsatı mutlaka sorun!
Uzmanlar, ailelerin çocuklarını gönderdikleri anaokullarına mutlaka Millî Eğitim Bakanlığından veya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından alınan ruhsatı sormaları gerektiğini söylüyor... Zira ruhsatsız kurumda bir problem çıkması durumunda ailelerin muhatap bulması zorlaşıyor. 

 

 

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...