Erdoğan Bayraktar'dan 'dershane' açıklaması

/ Kaynak: CHA
Erdoğan Bayraktar'dan 'dershane' açıklaması

EĞİTİM Haberleri  / CHA

Erdoğan Bayraktar, dershaneler konusunda Türkiye'nin şekline uygun yeni bir arayış içerisinde olduklarını ve doğrusu neyse onu yapacaklarını söyledi.

Açı Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ulusal da eğitim sistemindeki istikrarsızlıktan ciddi şekilde rahatsız olduklarını vurguladı. Bakan Bayraktar, Özel Açı Ortaokulu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, eğitim ve öğretimin her şeyin anası ve yegane mihenk taşı olduğunu kaydetti. Türkiye'de son 11 yılda her konuda olduğu gibi eğitimde de çok ciddi gelişmeler olduğunu, çok ciddi düzenlemeler yapıldığını ifade eden Bayraktar, "En son yaptığımız 4+4+4 sistemiyle Türiye'nin kendi özüne, kendi ruhuna, kendi milli değerlerine ve daha çok üreten, müteşebbis gücü olan insan yetiştirmeye yönelik eğitim olgusunu adım adım geliştirmeye, konuşlandırmaya çalışıyoruz. Türkiye olarak sınav kazanan değil, gerçekten bilimi özümseyen, eğitimi-öğretimi özümseyen, öğrenen, bilen, ezberciliğe dayalı değil tatbikata dayalı bir öğretim sistemini adım adım Türkiye'de konuşlandırmak, Türkiye'de yaygınlaştırmak mecburiyetindeyiz." dedi. Bu bakımdan özel eğitimin son derece önemli olduğunu dile getiren Bakan Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti: "Özel eğitimin payı giderek artıyor. Dershaneler konusunda da biz Türkiye'nin şekline uygun yeni bir arayış içerisindeyiz. Doğrusu neyse onu yapacağız hep beraber. Ama şundan vazgeçemeyiz; ezberci ve sınava odaklanan değil, başarıya odaklanan, üretime odaklanan ve cesareti yakalayan, korkak, çekingen değil, öyle olması lazım, cesaret ve uygulamaya yönelik eğitim. İnşallah biz de bunu başaracağız."

"İSTİKRARSIZLIKTAN CİDDİ DERECE MUZDARİBİZ"
Açı Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ulusal da burada yaptığı konuşmada, eğitim sistemindeki istikrarsızlıktan ciddi şekilde rahatsız olduklarının altını çizdi. Sık sık yapılan değişikliklerin eğitimcileri ciddi sıkıntıya soktuğuna işaret eden Ulusal, "Biz eğitim uygulayıcıları olarak istikrarsızlıktan ciddi derece muzdaribiz. Sistem değişiklikleri bizi ciddi derecede sıkıntılara sokuyor. İngilizler yıllardır, yüzyıllardır aynı sistemi uyguluyorlar ve başarılı oluyorlar. Nedense bizim milli eğitim sistemimiz sürekli değişiyor. Bu değişim de bizi ciddi şekilde sıkıntıya sokuyor. Bir defa değiştirin lütfen, ama bir daha da değiştirmeyin. Çünkü biz değişiklik ne kadar kötü olursa olsun biz ona alışıyoruz, alışınca hemen değişince bu sefer sıkıntı yaşıyoruz. O yüzden bunu özellikle ve özellikle Sayın Bakanımdan istirham ediyorum." ifadelerini kullandı. Bakan Erdoğan Bayraktar'ın yanı sıra Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Trabzon milletvekilleri Aydın Bıyıklıoğlu ve Sayfiye Seymenoğlu ile Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın'ın da katıldığı törende kurdele kesilerek okulun açılışı gerçekleştirildi.

EĞİTİM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...