Engelli öğretmen ataması ne zaman yapılacak? EKPSS memur ataması ne zaman yapılacak?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Engelli öğretmen ataması ne zaman yapılacak? EKPSS memur ataması ne zaman yapılacak?

EĞİTİM Haberleri

MEB tarafından 45 bin yeni öğretmen atamasının ardından gözler “Engelli öğretmen ataması ne zaman yapılacak? EKPSS memur ataması ne zaman yapılacak?” sorularına çevrildi. Konuyla alakalı son olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık Şubat ayında açıklama yapmıştı. Fakat ülkemizde yaşanan deprem felaketlerinin ardından engelli öğretmen ataması iptal edilmişti. Süreci yakından takip eden öğretmen adayları konuyla alakalı yeni bir gelişme yaşanıp yaşanmadığı merak ediliyor. Peki, Engelli öğretmen ataması ne zaman yapılacak? EKPSS memur ataması ne zaman yapılacak?

Engelli öğretmen atamaları için bekleyiş devam ediyor. Son olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık “2023 yılının ilk engelli atamasını Şubat ayı içerisinde yapmış olacağız” demişti. Fakat ülkemizde yaşanan deprem felaketleri sonrasında atamalar iptal edildi. Süreçle alakalı gelişmeleri yakından takip eden öğretmen adayları “Engelli öğretmen ataması ne zaman yapılacak? EKPSS memur ataması ne zaman yapılacak?” gibi sorulara yanıt arıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği yeni 45 bin öğretmen atamasının ardından gözler engelli öğretmen atamasına çevrildi. Peki, Engelli öğretmen ataması ne zaman yapılacak? EKPSS memur ataması ne zaman yapılacak?

Engelli öğretmen ataması ne zaman yapılacak? EKPSS memur ataması ne zaman yapılacak?

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Özer, 25 Nisan'da 3 bin 500 engelli öğretmen ataması yapılacağını duyurdu. Başvurular 3-7 Nisan tarihleri arasında alınacak.

DERYA YANIK NE DEMİŞTİ?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak engelli personel atamalarına dair katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık açılaması şu şekilde:

"2023 yılının ilk engelli atamasını Şubat ayı içerisinde yapmış olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız ile beraber gerçekleştireceğiz. Çok uzun olmayan bir tarihte ilk atamaları yapmış olacağız. Farklı kanunlardan kaynaklı çeşitli atamaları biz yapıyoruz. Bu kapsam da engelli atamalarını kamu kurum ve kuruluşlarının taleplerini toplayarak yapıyoruz. İnşallah bu atamaları Şubat ayı içerisinde yapmış olacağız" ifadelerine konuşmasında yer verdi. Buna göre kamuya 2023 Engeli memur atamasının Şubat ayında yapılması bekleniliyor.

başvuru tarihi yanı sıra öğretmen kontenjanları ve branş dağılımı yayınlandı. Öğretmen atama başvuru tarihleri 27 Mart-1 Nisan olarak belirlenirken branş bazında en geniş kontenjan 7 bin 878 ile sınıf öğretmenliğine verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, 45 bin öğretmen alımına ilişkin atama takvimi ile branş bazında kontenjan dağılımını açıkladı. Yeni öğretmen atama takvimine ilişkin açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer “Öğretmenlerimiz 1 Eylül’den itibaren de okullarında görevlerine başlayacak.” dedi.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...