Elektronik ilk sınav YDS'yle

Elektronik ilk sınav YDS'yle

EĞİTİM Haberleri

Kopya ve soru çalma tarihe karışacak. Sorular, soru bankasından el değmeden çekilerek test otomatik olarak oluşturulacak

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, kurumun tarihinde bir ilke daha imza atarak, 20 Eylül 2014'te elektronik ortamda imtihan yapacaklarını açıkladı. Demir, elektronik ilk imtihanın, "e-YDS" olarak Yabancı Dil Sınavı İngilizce için düzenleneceğini bildirdi. Adayların başvuruları ise dün ÖSYM'nin web sitesinden ilan edildi. Sitedeki 'ödemeler' sekmesinden kredi kartları ile imtihan ücretini ödeyen sürece dahil olacak. Sınırlı sayıda kontenjan olduğundan önce başvuran sınava girmeye hak kazanacak, toplam kontenjan tamamlandıktan sonra sistem başvuruları kabul etmeyecek.
Konuyla ilgili Demir, şöyle konuştu: "Yeni uygulamayla hem imtihan kalitesi artacak hem de sonuçlar kısa zamanda açıklanacak. Denetim ve kontrol tamamen kurumun elinde olacak. Sorular, ÖSYM içerisinde 'kırmızı alan' olarak ilan edilen ve tamamen dış dünya ile iletişimin kesilmiş olduğu bir ortamda konuşlandırılmış olan soru bankasından el değmeden çekilecek ve test otomatik olarak oluşturulacak. Oluşturulan elektronik sınav kitapçığı, ÖSYM'nin son yıllarda başarıyla uyguladığı 'her adaya farklı kitapçık' sistemi kapsamında rastgele karıştırılarak sınava giren aday sayısı kadar çeşitlendirilecek. Yani bütün soru kitapçıklarında sorular aynı, fakat dizilişleri ve cevap şıklarının yerleri farklı farklı olacak. Kopya, soru çalma gibi olumsuzluklar yaşanmayacak."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...