Ehliyet Sınavı sonuçları - 8 Mart Ehliyet Sınavı

Ehliyet Sınavı sonuçları - 8 Mart Ehliyet Sınavı

EĞİTİM Haberleri

Ehliyet sonuçları açıklandı mı? Direksiyon sınavı sonuçları açıklandı mı? Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 8 Mart Ehliyet sonuçları...

8 Mart Ehliyet sınav sonucunu öğrenmek istiyorsanız haberimizde verilen link üzerinden takip edebilirsiniz. MEB 8 Mart Ehliyet sınav sonuçları bu gün Açıklandı TıklaTC Kimlik no ile Surgulama! MEB MTSK 2014 meb.gov.tr 8 Mart Ehliyet sınav sonucları TC Kimlik no ile sorgu! MEB MTSK 8 Mart Ehliyet sınav sonucları yapıldı. MEB MTSK 8 Mart Ehliyet sınav sonucları tıkla. Meraklabeklenen 8 Mart Ehliyet sınav sonucları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabı burada!

EHLİYET SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Ehliyet
veya sürücü belgesi yetkili kurumlar tarafından verilen; karayolunda seyreden motorlu veya motorsuz araçların bireyler tarafından idare edilebilmesine olanak tanıyan, kimlik işlevi görebilen resmi belgedir.Türkiye Cumhuriyeti Sürücü Belgesi Türkiye Cumhuriyetinde kullanılması zorunlu ehliyettir. Her sene binlerce insanın Ehliyet alabilmeleri için Ehliyet sınavına tabi tutulmaktadır. Ehliyet Sınavı senede 7 kez yapılmaktadır. Geçtiğimiz haftalarda 8 Mart 2014 Cumartesi günü ehliyet sınavı yapıldı. Ehliyet Sınavından Sonra Adayların merakla beklediği Ehliyet Sınav Soruları ve cevaplarıyayınlandıktan sonra Ehliyet Sınav Sonuçlarını beklemekteler. Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından yapılan takvim tarihine göre bugün 11 Mart 2014 2014 Salı günü Açıklandı.
Bu sene MEB Ehliyet sınav sonuçlarının açıklanma tarihlerini geçen seneye göre çok hızlı bir şekilde açıklandı.
nbsp;
-EHLİYET CEZA PUANI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ-

Bazende akşam saatlerindede açıklanabiliyor.Bazı sınav sonuçların'da sadece 1-2 gün sarkma olduğu görülmüştür. Ehliyet Sınavına tabi tutulan adaylar genelde 3 dersten girmekteler Motor, Trafik Sağlık derslerine tabi tutulmaktalar. Bazı ehliyet Adayları bazen bu derslerden birinde kalabiliyor bunun için gelecek sınavada girip o dersi vermek zorunda.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Tüm yıllara ait ehliyet sınav sorularını sınav öncesi gözden geçirmekte fayda vardır. Buradan geçmiş ehliyet sınav sorularının hepsine ulaşabilirsiniz.

BU SORULARA ÇOK GÜLECEKSİNİZ.....

İşin İlginç tarafı nedir biliyormusunuz...
Dünyadaki ilk sürücü belgesinin sahibi günümüz otomobillerinin muciti olarak görülen, Karl Benz'dir. keşfetmiş olduğu Motorwagen'in çıkarttığı gürültü ve rahatsızlık yüzünden Mannheim vatandaşları Benz'den şikayetçi olmuş bunun üzerine Benz, yetkili kurumlardan kamu alanlarında arabasını kullanabilmesine olanak tanıyan bir izin belgesi almıştır.
Taşıt kullanılabilmesi için sürücü belgesini zorunlu kılan ilk ülke Prusya'dır - 29 Eylül 1903.


En yaygın ehliyet tipi
##tgvideo##
Türkiye'de Ehliyetler kullanılacak araç tipine göre farklılıklar göstermektedirler. En yaygın olarak kullanılan sürücü belgesi sınıfı, otomobil ehliyeti olan B'dir.



Ehliyet Alacaklarda Aranan Şartlar

Motorlu taşıtların ehliyet (sürücü belgesi) sahibi olmayan kişiler tarafından karayolunda sürülmesi kanunen yasaktır. Taşıtlar ancak, bu konuda sınıfları belirtilen sürücü belgelerine sahip sürücüler ile çok taraflı anlaşmalara göre sürücü belgesi bulunan veya geçerli uluslararası sürücü belgesi olan kişilerce sürülebilir.Uluslararası sürücü belgesi Türkiye Turing Kurumu tarafından verilmektedir.

Sürücü belgesi alacaklarda aşağıdaki şartlar aranır:

1) A1, A2 ve F sınıfı ehliyet alacakların 17

2) B, G ve H sınıfı ehliyet alacak olanların 18,

3) C, D ve E sınıfı ehliyet alacak olanların 22 (Üniversitelerin sürücü eğitimi veren mes
lek yüksek okullarını bitirenlerde bu şart aranmaz), Mezun olma şartı ise 01/07/2011 tarihine kadar en az ilkokul ,bu tarihten sonra ise ilköğretim mezunu olma zorunluluğu vardır.

nbsp;Sağlık Şartı

Sürücü belgesi alacakların, resmi ve özel sağlık kuruluşlarında yönetmelikte belirtilen esaslara göre Sürücü Olur raporu almaları gerekir.

Verilen sağlık raporlarının eksik veya gerçeğe uygun olmamasının tesbiti halinde, sorumlular hakkında Türk Ceza Kanununa göre işlem yapılmakla birlikte, bu tabiplerin daha sonra verecekleri raporlar da geçersiz sayılır.

Sürücü olur raporu alamayan sürücü adayları,kayıt defterinde bilgileri geçildiği tarihten itibaren Türkiye'deki diğer sağlık kuruluşlarından da sürücü olur raporu alamaz.Sürücü raporu alacak kişiler hangi ilde sürücü kursuna yazılmışlarsa o ildeki bir sağlık kuruluşundan bu raporu almak zorundadırlar.


Eğitim ve Sınav Şartı

Sürücü kursuna katılmış ve yapılan sınavları da başararak sertifika almış olmaları.

Sürücü kursu sınavları Teorik Sınav ve Direksiyon Sınavı olmak üzere 2 aşamalıdır.Teorik sınav,EĞİTEK tarafından yapılan merkezi sistem bir sınavdır.Sınav tarihleri sene başında belli olur ve 2 ayda 1 teorik sınav yapılır.Sonuçlar da yine EĞİTEK tarafından değerlendirilir.

Teorik sınav'da sürücü adayları 3 dersten sorumludurlar

Trafik ve Çevre Bilgisi,

Motor Bilgisi ve Araç Tekniği (H sınıfı adaylar motor dersinden muaftır)

İlkyardım bilgisi.

Daha önceden ehliyeti olanlar ise önceki ehliyet sınıflarına göre sınava tabi tutulurlar.

Sınavda başarılı olabilmek için 3 ders için de ayrı ayrı 100 üzerinden 70 puan almak şartı vardır.


nbsp;Hükümlü Olmama Şartı

765 sayılı Türk Ceza Kanunu nun 403 ve 404. maddeleri

1918 sayılı Kaçakçılığın Men ve Takibine Dair Kanun un 29 uncu maddesi

6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanun un 12 nci maddesinin 2.ve takip eden fıkraları

4926 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu nun 6 ncı maddesi

5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununun 4 maddesinin 7 fıkrası

5237 sayılı Türk Ceza Kanunu"nun 188 190 ve 191.maddeleri

EHLİYET SINAVI KAÇ KEZ DÜZENLENİYOR?

2013 Motorlu Taşıt Sürücü Sınavı (MTSS) Ehliyet sınavı hakkında bilgi:

Her yıl olduğu gibi bu senede yılda 7 kez Ehliyet Sınavı yapılmaktadır. Ehliyet sınavında Teorik ve Pratikolmak üzere iki gruptan oluşmaktadır. Teorik kısım 3 bölümden oluşur ve bunlar Trafik, İlk Yardım ve Motor Bilgisinden oluşmaktadır. Bu bölümlerden toplam soru ve süre miktarı değişmektedir.

A1 – A2 ehliyeti almak için İlk Yardım (15), Trafik ve Çevre (20), Motor ve Araç Tekniği (10) toplamda 45 soru sorulmakta ve 60 dakika süre tanınmaktadır.

B ehliyeti almak için İlk Yardım (15), Trafik ve Çevre (25), Motor ve Araç Tekniği (20) toplamda 60 soru sorulmakta ve 75 dakika süre tanınmaktadır.

C – D – E ehliyeti almak için İlk Yardım (15), Trafik ve Çevre (25), Motor ve Araç Tekniği (20) toplamda 60 soru sorulmakta ve 75 dakika süre tanınmaktadır.

F – G ehliyeti almak için İlk Yardım (15), Trafik ve Çevre (20), Motor ve Araç Tekniği (15) toplamda 50 soru sorulmakta ve 65 dakika süre tanınmaktadır.

H ehliyeti almak için İlk Yardım (15), Trafik ve Çevre (25), Motor ve Araç Tekniği (0) toplamda 40 soru sorulmakta ve 50 dakika süre tanınmaktadır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...