Eğitimi sona eren öğrenciler dikkat!

Eğitimi sona eren öğrenciler dikkat!

EĞİTİM Haberleri

Açık Öğretim Fakültesinde öğrenimlerini tamamlayarak mezun olan, kayıt dondurma ya da başka sebeplerle öğrenciliği sona eren yaklaşık 52 bin öğrencinin seyahat kartları 26 Mayıs 2012 tarihinden itibaren indirimli tarifeden tam tarifeye dönüştürülecek.

İndirimli hak sahipleri sistemden otomatik olarak doğrulanabiliyor.

İETT tarafından yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEBBİS) ve Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖKSİS) ile yürütülen web servis uygulaması ile indirimli seyahat etme hakkına sahip tüm öğrencilerin (ilköğretim, lise ve üniversite) eğitim-öğretim durumları takip ediliyor ve sistemden otomatik olarak doğrulanabiliyor. Bu uygulama ile mezun olan öğrencilerin kartları uzaktan erişimle indirimli tarifeden tam tarifeye çevriliyor.


Elektronikkart Başvuru Merkezlerinde kart üretimi yapılırken kart sahiplerinin iletişim bilgileri alınıyor ve kart sahiplerine SMS ve e-mail ile sürekli bilgilendirme yapılıyor. Kurumdan indirimli kart alan ve Açık Öğretim Fakültesinde öğrenciliği sona eren (mezuniyet, kayıt dondurma vb.) kişilerin kartları 26 Mayıs 2012 tarihinden itibaren indirimli tarifeden tam tarifeye dönüştürülecek ve dönüşüm sırasında öğrenciliği sona eren tüm indirimli kart sahiplerine SMS ve e-mail yolu ile bilgi verilecek. Aynı uygulama, kısa bir süre sonra ilköğretim, lise ve diğer üniversitelerde okuyan öğrenciler için de yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...