Doğadan ilham alan eğitim merkezi kapılarını açıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Doğadan ilham alan eğitim merkezi kapılarını açıyor

EĞİTİM Haberleri

Sosyal sorumluluk projeleri ve topluma okuma alışkanlığı kazandırma çalışmaları ile tanınan Düşün Taşın Derneği, İstanbul Kalkınma Ajansı iş birliği ile hayata geçirdiği ‘’Doğadan İlham Alan İnovasyon- Biyomimetik’’ merkezini 26 Nisan Çarşamba Günü Çatalca’da açıyor.

Düşün Taşın Derneği, İstanbul Kalkınma Ajansı iş birliği ile hayata geçirdiği ‘’Doğadan İlham Alan İnovasyon- Biyomimetik’’ merkezini 26 Nisan'da açıyor. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve İstanbul 26. Dönem Milletvekili Hüseyin Bürge’nin katılımı ile açılacak olan merkez, alanında ilk olması nedeniyle ülkemizde önemli bir boşluğu doldurmayı hedefliyor.

İstanbul’un Çatalca ilçesine bağlı Elbasan Köyünde âtıl durumdaki bir okulun yenilenmesi ile kurulan ‘’Biyomimetik Merkezi’’ doğadan alınan ilham ile oluşturulan ve tarihler boyu sürdürülen inovasyon girişimlerini çarpıcı örneklerle anlatmayı hedefliyor.

3 yıldır süregelen çalışmaların ardından açılışı yapılacak olan merkezde bir de ekolojik okuryazarlık alanı olacak. Doğa temalı zengin bir kütüphane de merkezde yer alacak.

Doğadan ilham alan eğitim merkezi kapılarını açıyor

Biyomimetik merkezinde gezici turlarla verilecek olan ücretsiz eğitimlerle gençlerin doğadan esinlenerek oluşturulan girişimler ve ürünler hakkında ufuk açıcı vizyonlar geliştirmesi hedefleniyor. Savunma sanayinden ulaşıma, günlük hayat kullanımlarından tıp alanına kadar birçok sektörde hizmet veren biyomimetik girişimler hayatın bir parçasını oluşturuyor.

İstanbul Valiliği, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi, Çatalca Belediyesi ve Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile projeyi hayata geçirdiklerini belirten Düşün Taşın Derneği Kurucusu Selim Çavuş ülkenin ilk kez gündemine gelen ‘’biyomimetik’’ kavramının ilerleyen yıllarda ülkemize ciddi katkılar sunacağına inanıyor.

Doğadan ilham alan eğitim merkezi kapılarını açıyor

Merkeze ilişkin açıklamalarda bulunan ÇAVUŞ, çocukların ve gençlerin denizcilik, havacılık, tarım, teknoloji, mimari ve tekstil konularında doğadan ilham alarak neler ürettiğini görmeleri ve bu tecrübelerle yeni girişimlerde bulunmaları bizim ana hedefimiz şeklinde konuştu.

Latincede ‘’doğa’’ anlamına gelen ‘’biyo’’ ve ‘’taklit’’ anlamına gelen ‘’mimetik’’ kelimelerinden oluşan ‘’doğadan ilham alan girişim’’ olarak kabul edilen Biyomimetik Merkezinde 700’den fazla obje bulunuyor.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...