Ders zili heyecanına karşı uzmanlar uyarıyor

/ Kaynak: İHA
Ders zili heyecanına karşı uzmanlar uyarıyor

EĞİTİM Haberleri  / İHA

Psikolog Bahar Güneş ders zilinin çalmasına az bir süre kala okul hayatına ilk adımlarını atacak öğrencilerin stres yaşamasının doğal olduğunu söyledi.

Okula başlayacak çocukların psikolojik olarak hazırlanması gerektiğini belirten Uygar Çocukevi Genel Müdürü Psikolog Bahar Güneş, ders başarısını olumsuz etkileyebilecek göz ve diş tedavilerinin önceden yaptırılmasını, çocuğun kaygı durumuna göre uzmanlardan destek alınması gerektiğini vurguladı. Okul açılmadan en az bir hafta önce çocukların uyku, bilgisayar oynama, televizyon seyretme, yemek saatlerinin düzenlenmesi gerektiğine değinen Güneş, "Okul alışverişine birlikte çıkın. Çanta, kırtasiye ve defter gibi eşyalarını kendi seçsin. Okulu mutlaka önceden gösterin, birlikte gezin. Herkesin okula gittiğini ve okulun gerekliliğini anlatın. Odasını ve çalışma alanını düzenleyin. Kendi öğrencilik yıllarınızı paylaşarak örnekler verin" diye konuştu. nbsp;


"ÇOCUKLARINIZA DESTEK OLUN" nbsp;
"Çocuklar ebeveynlerinin vücut hareketlerini iyi analiz eder. Bu yüzden kendi stresinizin çocuğa geçmesine izin vermeyin" diyen Güneş, "Kaygılı davranmak yerine destekleyici olun. 'Sakın okuldan korkma' ya da 'Okulu sevdin mi?' gibi kaygı içeren cümleler kurmayın. Öğretmeniyle mümkünse önceden tanışın. Okul için hazırlanmasına yardımcı olun. Okulda bekleyecekseniz çocuğunuzun yanına hemen koşmayın. Okulda tuvaletin yerini öğrenmesini sağlayın. Alerji ve yeme problemi varsa öğretmenleri bilgilendirin. Yeni arkadaşlar ve oynayacağı oyunlar konusunda çocuğunuzu heveslendirin" dedi. nbsp;
Okul öncesi eğitimi alan çocukların ilk gün kaygılarını daha az yaşadığının altını çizen Güneş, çocukların temel eğitim altyapısı olduğu için derslere daha kolay adapte olduğunu ve anne ile babadan ayrı kalmayı daha önceden deneyimlediği için bağımsızlık konusunda zorlanmadığını sözlerine ekledi.

EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...