Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi, YÖK ilk adımı attı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi, YÖK ilk adımı attı

EĞİTİM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin kurulması için talimat vermişti. Erdoğan ile birlikte Bakü'ye giden YÖK Başkanı Erol Özvar, bu yönde çalışmalar yürüttü. Özvar "Gerekli yasal düzenlemelerin tamamlanmasının ardından üniversiteyi açacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakü ziyareti sırasında Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin kurulması için çalışmalara başlandığını bildirdi.

ÜNİVERSİTE HAYATA GEÇİYOR

Bu konuyla ilgili Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar'dan açıklama geldi. YÖK Özvar "Gerekli yasal düzenlemelerin tamamlanmasının ardından Azerbaycan-Türk Üniversitesini, Türkiye'nin en saygın üniversiteleri ile afiliasyon (eşleştirme) sağlamak suretiyle hayata geçireceğiz" dedi.

ADIMLAR ATILDI

Erol Özvar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in önderliğinde Azerbaycan'da bir üniversite kurulmasına yönelik çalışmalarda önemli mesafe katettiklerini belirtti. Özvar, Erdoğan'ın KKTC ve Azerbaycan ziyaretine eşlik ettiğini aktararak, Azerbaycan'da üniversiteyle ilgili görüşmeler gerçekleştirdiğini dile getirdi. Görüşmelerde, iki ülkeden akademisyenler ve uzmanların üniversitenin kurulmasına ilişkin yasal ve teknik konularda çalışmalar yürütmesinde mutabık kalındığını ifade etti.

"35 BİN AZERBAYCANLI TÜRKİYE'DE EĞİTİM GÖRÜYOR"

Türk üniversitelerinde yaklaşık 35 bin Azerbaycanlı öğrencinin öğrenim gördüğünü hatırlatan Özvar "300 Azerbaycanlı öğretim elemanı da üniversitelerimizde görev yapıyor. Azerbaycan'da geçen yıl gerçekleştirilen üniversite sınavında tam puan alarak birinci olan Nigar Ağazade de tıp eğitimi için Ankara Üniversitesini tercih etti" diye konuştu

TÜRK GENÇLERİ DE AZERBAYCAN DA OKUYABİLECEK

YÖK Başkanı Özvar, üniversitenin faaliyete geçmesiyle Türk gençlerinin de Azerbaycan'da öğrenim görebileceğini aktararak "Söz konusu üniversite iki ülke arasındaki tarihi, kültürel ve toplumsal ilişkilerin güçlendirilmesine, yükseköğretim alanında sürdürülen daimi işbirliğinin daha ileri taşınmasına önemli katkı sağlayacak" yorumunda bulundu.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...