Çevre dostu ilkokul... Suyu da elektriği de doğadan

Çevre dostu ilkokul... Suyu da elektriği de doğadan

EĞİTİM Haberleri

MEB’in “Çevre Dostu Bin Okul” projesi kapsamında hazırlıkları tamamlanan Alibeyköy’deki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, elektriğini ve suyunu doğadan karşılarken, enerji verimliliğine yönelik tasarruf tedbirleri, geri dönüşüm ve sıfır atık çalışmalarıyla da öğrencilerde çevre bilinci oluşturuyor.

MAHMUT ÖZAY

Alibeyköy’de bulunan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nun iç aydınlatma ihtiyacını karşılamak amacıyla çatıya 10 kilovat pik kapasiteli güneş enerjisine dayalı elektrik üretim tesisi kuruldu. Bu sayede okulun iç aydınlatmasının tamamının beslendiği güneş panelleri, binanın toplam enerji ihtiyacının yüzde 40’ını karşıladı. Yıllık 14 megavat/saat enerji üretmesi hedeflenen bu sistemin, 3 yıl 7 ayda kendini amorti etmesinin planlandığı belirtildi. İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı “Esas olan çevreyle barışık uygulamalar yapmak, çevre dostu uygulamalar geliştirmek. Bu bağlamda da okullarımız, vereceği eğitim ve örnek çalışmalarla bu bilincin yaygınlaşmasında önemli katkı sağlayacak” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...