Bu hafta sonu sınav var mı? 16-17 Aralık ÖSYM sınavları neler?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bu hafta sonu sınav var mı? 16-17 Aralık ÖSYM sınavları neler?

Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Her hafta sonu ÖSYM, MEB ve Üniversiteler sınavları araştırılmaya devam ediyor. En çok merak edilen soruların başında ise "Bu hafta sonu sınav var mı?" sorusu oldu. Okullarda yaşanan yoğun kalabalıklardan sonra işte araştırılan o konu! Peki,16-17 Aralık ÖSYM sınavları neler?

Hafta sonları okul önlerindeki kalabalıklar akıllara "Hafta sonu ÖSYM sınavları var mı?" sorusunu getirdi. Hemen hemen her hafta sınu bu konu aratılıyor. Her eğitim kurumu artık sınavlarını hafta sınu yapıyor. ÖSYM ve MEB'in sınavlarının yanı sıra uzaktan ya da açıktan okuyan öğrencilerin sınavları da hafta sonları yapılıyor. Aramalara takılan bu konu da bu hafta 16-17 Aralık sınavlarında yayınlanan program 2023 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı oldu. 

BU HAFTA SONU SINAV VAR MI?

ÖSYM'nin resmi sayfasında bu hafta sonu Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2023-YDUS 2.Dönem sınavları yer aldı. 17 Aralık para günü yapılacak olan sınav hakkında detaylar resmi sayfada yer aldı. Sayfada sınava gelirken öğrencilerin yanlarında bulundurması gereken belgeler ve süreçler yer aldı. İşte o resmi detaylar;

2023-YDUS 2. DÖNEM SINAVI İÇİN SINAV GÜNÜ AÇIK TUTULACAK İL/İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ

17 Aralık 2023 tarihinde uygulanacak 2023 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (2023-YDUS 2. Dönem) girecek adaylardan; T.C. Kimlik Kartı'nı kaybeden, T.C. Kimlik Kartı'nda fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav yapılacak merkezlerde ekte sunulan İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri; İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce 17 Aralık 2023 Pazar günü 07.00-10.00 saatleri arasında açık tutulacak ve söz konusu Müdürlüklere başvuran adaylara; müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu "Geçici Kimlik Belgesi" düzenlenecektir.

Bu hafta sonu sınav var mı? 16-17 Aralık ÖSYM sınavları neler?

Bu amaçla sınav günü Nüfus Müdürlüğüne başvuran adaylar, Nüfus Müdürlüğü personeliyle birlikte ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinde yer alan ilgili sınavın başvuru bilgilerine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir. Nüfus Müdürlüğü personelince adayın bilgilerinin kontrolü yapılarak adaya fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu "Geçici Kimlik Belgesi" düzenlenecektir. Adaylar düzenlenen bu belge ile sınava girebilecektir. "Geçici Kimlik Belgesi" dışında verilen hiçbir belge sınava giriş için kabul edilmeyecektir. Bu amaçla Nüfus Müdürlüğüne başvuran adayın, ilgili sınavın Sınava Giriş Belgesi ve biyometrik fotoğrafının yanında olması gerekmektedir.

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...