Bölgelerin ihtiyacına göre üniversiteler ihtisaslaşıyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Bölgelerin ihtiyacına göre üniversiteler ihtisaslaşıyor

EĞİTİM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Üniversitelerin bulundukları bölgelenin ihtiyaçlarına göre ihtisaslaşma çalışmaları tam gaz sürüyor.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Bitlis Eren Üniversitesinin ‘Turizm’, Çankırı Karatekin Üniversitesinin ‘Sektörel Tuz ve Tuz Temelli Stratejik Ürünler’ ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinin ‘Yenilenebilir Enerji ve Batarya Teknolojileri’ alanında ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’na dâhil edildiğini açıkladı. Böylelikle programa alınan toplam üniversite sayısı 25’e yükseldi.

Başkan Özvar, Yükseköğretim Kurulunda düzenlenen törenle üç üniversitenin rektörüne beratlarını takdim etti. Erol Özvar, törende yaptığı konuşmada, Yükseköğretim Kurulu olarak 11. Kalkınma Planı’nda da yer alan “yükseköğretimde çeşitliliğinin artırılması” hedefi doğrultusunda, yükseköğretimin bütün süreçlerinde “çeşitlilik, farklılaşma ve bölgesel gelişme odaklı” bir planlama anlayışını önemsediklerini belirtti. Başkan Özvar sözlerini şöyle sürdürdü: Bölgenin ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Proje ile üniversitelerin bulundukları bölgelerin ihtiyaçları, sahip oldukları potansiyel ve kapasiteyi göz önüne alarak bölgesel kalkınmanın sağlanmasında öncü, yönlendirici ve aktif bir rol oynamaları hedeflenmiştir. 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...