Binlerce kişiyi ilgilendiren karar Resmi Gazete'de! Engellilere bireysel eğitim desteği artırıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Binlerce kişiyi ilgilendiren karar Resmi Gazete'de! Engellilere bireysel eğitim desteği artırıldı

EĞİTİM Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan tebliği ile birlikte engellilere bireysel eğitim desteğinde artışa gidildi. Karara göre özel eğitim okulları ile rehabilitasyon merkezlerinde engellilere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı, katma değer vergisi (KDV) hariç bireysel eğitim için aylık 2 bin 421 lira, grup eğitimi için aylık 678 lira olacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan karar milyonları ilgilendiriyor. Binlerce kişiyi ilgilendiren bu karara göre engellilere bireysel ve grup eğitim desteğinde değişiklik oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, 2023 Yılı Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireylere Verilecek Eğitim Desteği Tutarlarına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ocak 2023'ten itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

2 BİN 421 LİRAYA YÜKSELTİLDİ

Buna göre, 2023'te özel eğitim okullarıyla özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde engelli bireylere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı, KDV hariç bireysel eğitim için aylık 2 bin 421 lira, grup eğitimi için aylık 678 lira olarak belirlendi.

Belirlenen tutarlar, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten, bu tutarları aşan kısmı ise ilgililer tarafından karşılanacak.(AA)

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kezban 7 Ocak 2023 17:50

Ben bir daum sendromu kız annesiyim şahsen keşke daha fazla olsaydı köy yerlerinde yaşayanlar için hafdada iki ders saati çok yetersiz geliyorservis araçlarıda köy yerlerine girsin

Sonraki Haber Yükleniyor...