Başbakan Erdoğan, '40 bin öğretmen daha alınacak'

/ Kaynak: AA
Başbakan Erdoğan, '40 bin öğretmen daha alınacak'

EĞİTİM Haberleri  / AA

Başbakan, "Şubat ayında yeni bir atama yapacak, buna 10 bin öğretmen daha ekleyeceğiz. Ağustos'ta öyle zannediyorum ki 40 bin öğretmen ilave edeceğiz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Öğretmenevi'nde yaptığı konuşmada, eğitimcilerin Öğretmenler Günü'nü kutlayarak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan bazı başlıklar şöyle:Eğitim camiasına 11 yılda 400 bin öğretmen aldık. Şubat ayında yeni bir atama yapacak, buna 10 bin öğretmen daha ekleyeceğiz. Ağustos'ta öyle zannediyorum ki 40 bin öğretmen daha ilave edeceğiz.Türkiye büyüdükçe Türkiye'nin şartları ve imkanları çoğaldıkça bunu en önce öğretmenlerimize, en önce eğitime yansıtmak, 11 yıl boyunca bizim gayemiz olmuştur. Eğitim, partimizin de hükümetimizin de politikaları arasında istisnasız her dönemde ilk sırada yer almıştır.Öğretmenimizin maaşını yüzde 303 artırdık, ek ders dahil ücretini 2002'de 635 lira iken 2437 liraya yükselttik.En gelişmiş, en kalkınmış ülkelerde dahi eğitime ve sosyal güvenliğe dair ciddi sorunlar bulunuyor. Çoğu ülke, eğitim ve sosyal güvenlik konusunda reform yapamıyor, Toplumla doğrudan ilgili bu alanlarda reform yapmak cesaret istiyor, kararlılık istiyor.2023 hedeflerine mevcut eğitim sisteminin aksaklıklarını muhafaza ederek ulaşamayız. Çocukların anaokulundan başlayarak adeta bir yarış atına dönüştürüldüğü, üniversite bitinceye kadar hayattan koptukları bir sistem sağlıklı bir sistem değildir.(Dershanelerin özel okula dönüştürülmesine ilişkin), 'Efendim benim elimde birikmiş öğretmenler var' diyorlar. Bugün bir gazetede onu okudum, '40 yaşın üstündekiler ne yapacak.' Biz 40 yaşın üstündekini de alacağız. Hiçbir bahane uydurmayın. 40 yaşın üstündekini de alacağız. Mülakatla alacağız, devletin okullarına koyacağız.Eğitimde olduğu kadar eğitim reformlarında da en öncelikli dikkate alacağımız kesim öğretmenlerimizdir. Reform süreçlerini öğretmenlerimizle birlikte inşallah geleceğe taşıyacağız. Öğretmenlerin dışlandığı özelllikle de anaokul ile birlikte 13 yıl insana sabırla emek veren öğretmenin horlandığı sistemler, sağlıklı sistemler olamaz.

EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...