Bakan Selçuk: Yabancı dil bizim için stratejik bir mesele

Bakan Selçuk: Yabancı dil bizim için stratejik bir mesele

EĞİTİM Haberleri

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara’daki “Yabancı Dil Eğitim Forumu”nda konuştu. Bakan Selçuk, yabancı dil eğitiminin, 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde önemsedikleri konulardan biri olduğunu söyledi.

Yabancı dil eğitimi konusunda kendilerine özgü bir modele ve modalite geliştirme ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Selçuk, şunları konuştu: Yabancı dil eğitimini sadece bir ders veya müfredat konusu olarak görmüyoruz. Ekonominin kalkınması, Türkiye’nin dünya devleti olmasıyla ilgili olarak da görüyoruz. Dolayısıyla bu bizim için sadece operasyonel bir mevzu değildir, aynı zamanda stratejik bir meseledir. Eylülde çok yönlü olarak öğretmen eğitimi, okullarımızın şartlarının düzenlenmesi, ders araç ve gereçlerinin tanzimi gibi birçok parametrede, Türkiye’deki okullarda yabancı dil öğretiminin nasıl dönüştürülebileceği konusunda büyük ölçekli pilotlamalarımız başlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...