Aydın Milli Eğitim Müdürülüğü 10 sınıflık kurs açıyor

/ Kaynak: CHA
Aydın Milli Eğitim Müdürülüğü 10 sınıflık kurs açıyor

EĞİTİM Haberleri  / CHA

Dershaneleri kapatmaya hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı, kendi bünyesinde üniversiteye hazırlık kursu açma hazırlığı yapıyor.

"Hayat Boyu Öğrenim" kampanyası kapsamında bu tür kursların düzenlendiğini ve öğrencilerden dönem başına cüzi de olsa ücret alındığını belirten Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, "Öğrencilerden bu yönde istek olursa bu kursları açıyoruz." dedi. Töre, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü'nde yapılacak kursların geçen yıl da verildiğini, her dönem talep olması durumunda açıldığını söyledi. Pazartesi günü başlayacak 10 sınıflık üniversiteye hazırlık kursu için Aydın Kız Meslek Lisesi'nde çalışma yapıldığı, diğer çeşitli okullarda da 49 liselere hazırlık kursunu devam ettiği öğrenildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın, dershaneleri kapatma kararı öncesi müdürlüklere, lise ve dengi okullardaki öğretmenlerin kurs vermesi için yazı gönderdiği ortaya çıktı. Okul eğitimleri dışında matematik, edebiyat, tarih ve coğrafya branşlarında Halk Eğitim Merkezi ve Aydın ASO Müdürlüğü'nde ÖSS kursu vermek isteyen öğretmenlerin şahsen başvurması istendi. Öğretici görevlendirilmesi konulu yazıda, "Merkez Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğünce 2013-2014 eğitim öğretim yılında 11. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik üniversiteye hazırlık (ÖSS) kursları açılacaktır. Bu kurslarda öğretici olarak görev yapmak isteyen matematik, edebiyat, tarih, coğrafya öğretmenlerinin merkez Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü'ne şahsen müracaat etmeleri hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." denildi. Yazı, lise ve dengi okullara Aydın Milli Eğitim Şube Müdürü Erhan Aydın elektronik imzasıyla gönderildi.


EĞİTİM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...