Atamada aslan payı sınıf öğretmenliğine

- Güncelleme:
Atamada aslan payı sınıf öğretmenliğine

EĞİTİM Haberleri

Merakla beklenen 45 bin öğretmen alımına ilişkin atama takvimi ile branş bazında kontenjan dağılımının detayları netleşti.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Merakla beklenen 45 bin öğretmen alımına ilişkin atama takvimi ile branş bazında kontenjan dağılımının detayları netleşti. Öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 103 alandan alım yapılacak. 45 bin alımda en çok atama yapılan 10 branş şöyle: 

Atamada aslan payı sınıf öğretmenliğine

Bu tabloya göre son 3 yılın atama şampiyonu 15 bin 159 ile sınıf öğretmenliği oldu. Onu 12 bin 937 ile okul öncesi, 7 bin 30 ile özel eğitim, 6 bin 657 ile Din Kültürü ve 5 bin 921 ile İlköğretim Matematik öğretmenlikleri izledi. 
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer “Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği yeni 45 bin öğretmen ataması, son 20 yılda bir defada yapılan ilk ve en büyük öğretmen ataması olacak. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanı’mıza eğitime verdikleri büyük destekleri için şükranlarımı sunuyorum” dedi. Öte yandan atanacak 45 bin öğretmen öncelikli olarak depremin yaralarını sarmak için afet bölgelerinde görevlendirilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...