Akran zorbalığı müfredatta! Ortaokullarda seçmeli ders olacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Akran zorbalığı müfredatta! Ortaokullarda seçmeli ders olacak

Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Akran zorbalığıyla mücadelenin anlatılacağı derste; sevgi, şefkat ve merhamet sahibi olmanın toplumsal hayata katkısı üzerinde durulacak.

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokullarda seçmeli dersler kapsamına alınan “okul temelli sosyal sorumluluk çalışmaları” kapsamında siber zorbalık ve akran zorbalığıyla mücadeleyi öğrencilere anlatacak.

Ortaokul 6, 7 ve 8. sınıflarda her bir düzeyi 72 saatlik öğretim programını içeren ders, toplumsal meselelere farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Müfredatta, öğrencilere sadece teorik bilgi değil aynı zamanda günlük hayat becerilerini geliştirmelerine yardımcı etkileşimli eğitim ortamları oluşturulacak.

'SİBER İSTİSMAR' KAVRAMI ANLATILACAK

“Toplumsal değerler ve ahlak” ünitesinde, toplumsal değer, etik, ahlak, toplumsal sorun, akran zorbalığı, dijital güvenlik, dijital değer gibi kavramlar üzerinde durulacak. Dijital güvenlik, dijital bağımlılık, siber takip, siber dolandırıcılık, siber tehdit, siber zorbalık, siber taciz, siber istismar kavramlarının anlatılacağı derste, dijital şiddet türleriyle baş etme yolları üzerinde tartışmalar yapılacak.

Toplumsal değerlerin toplumsal bütünleşmedeki rolünün açıklanacağı derste, sevgi, saygı, eşitlik, doğruluk, çalışkanlık, şefkat ve merhamet sahibi olmanın toplumsal hayata katkısı üzerinde durulacak.

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...