Adaylara tercih sihirbazı

Düzenleyen:
Adaylara  tercih sihirbazı

EĞİTİM Haberleri

Yükseköğretim Kurulu bu yıl üniversite sınavına girecek 2 milyondan fazla öğrencinin tercih aşamasında işini kolaylaştıracak bir sistem geliştirdi

Üniversite adayları, artık daha kolay tercih yapabilecek. Geçmişe dönük veriler üzerinde bir değerlendirme yapan ve adayların azımsanmayacak bir bölümünün isabetli tercihler yapamadığını belirleyen YÖK, çareyi ‘YÖK Program Atlası’ adını verdiği bir programı geliştirmekte buldu. YÖK Başkanı Yekta Saraç, sistemi şöyle anlattı: “Geçen yıl yapılan sınavda tercih yapan 1 milyon 239 bin 800 kişinin 784 bin 950’sinin örgün programlara yerleştirildi. Ancak gelin görün ki bu adaylardan 100 bin 732’si kazandıkları programlara gidip kesin kayıt yaptırmadı. Kayıt yaptırmama davranışının ardında da bilinçli yapılmayan tercihlerin yattığını söyleyebiliriz. YÖK Program Atlası bir “tercih robotu” değildir. Ondan daha da ileri noktada, sadece YÖK tarafından paylaşılabilecek işlenmiş verilerin yer aldığı seçkin ve güvenilir bir referans kaynaktır.”
YÖK ATLASI NEDİR?
¥ Yükseköğretim Program Atlası, adayların üniversite ve meslek tercihlerini yaparken daha “bilinçli kararlar verebilmesini desteklemek hedefiyle” geliştirilmiş bir sistem.
¥ Sistem yokatlas.yok.gov.tr internet adresinde hizmet veriyor.
¥ Yüzde 100 mobil uyumlu bir şekilde geliştirilen YÖK Program Atlasına kullanıcılar internete bağlı bilgisayarlarından, tablet ya da cep telefonlarından ücretsiz şekilde bağlanabiliyor.
¥ Sistemin hazırlanması aşamasında 19 bin 990 lisans/önlisans programı incelendi, 2 bin 269 Fakülte/Yüksekokul/MYO analiz edildi, 971 bin 211 yerleşen aday verisi işlendi. 
¥ Üniversite adaylarının ‘Hangi testten kaç net yaparsam hedeflediğim bölüme girerim’ soruları da burada cevap bulacak.
¥ 2015 ÖSYS’de Merkezi Yerleştirme ile öğrenci alan lisans - önlisans programlarına yerleşenlerin YGS/LYS testlerinde yaptıkları net ortalamaları bu modülde yer alıyor. 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...