Aday öğretmenler kadro için sınava girecek

/ Kaynak: AA
Aday öğretmenler kadro için sınava girecek

EĞİTİM Haberleri  / AA

MEB performans değerlendirmesi sonucu başarılı olan öğretmen adaylarını, 11 Ekim'de sınava alacak. Sınava başvurular, 24 Ağustos'ta başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, 17 Nisan 2015'te Resmi Gazete'de yayımlanan " Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği" hükümleri gereğince bu yıl ilk kez, performans değerlendirmesi sonucu başarılı olan aday öğretmenlere yazılı sınav yapacak. Bakanlığının internet sitesinde yer alan kılavuza göre, performans degˆerlendirmesi sonucunda bas¸arılı olan aday o¨gˆretmenler, bir yıl fiilen c¸alıs¸ma s¸artını yerine getirmeleri halinde sınava girebilecek. Sınava, 2014 Eylül ayında atananöğretmen adayları başvuracak.


657 sayılı Kanun ve digˆer kanunlar uyarınca aylıksız izin almak suretiyle gec¸irilen su¨reler, en az bir yıllık fiili c¸alıs¸ma su¨resinden sayılmayacak.


Asli ögˆretmenligˆe gec¸is¸ yazılı sınavı bas¸vuruları, 24 Agˆustos'ta, "http://www..meb.gov.tr" internet adresinden başlayacak. Elektronik ortamda alınacak başvurular, 11 Eylu¨l'de saat 17.00'de sona erecek. Adaylar, kimlik ve bas¸vuru bilgilerini, "Elektronik Bas¸vuru Formu"na girerek MEBBI·S u¨zerinden gelen bilgilerinin dogˆrulugˆunu kontrol edecek ve formun bir çıktısını, egˆitim kurumu mu¨du¨ru¨ne imzalatıp mu¨hu¨rleterek bir suretini alacak. Elektronik Bas¸vuru Formunun bir sureti de adayın o¨zlu¨k dosyasında saklanacak.


Adayın sınava ilis¸kin bilgileri, MEBBI·S kayıtlarından alınacağından MEBBI·S kayıtlarında personele ilis¸kin o¨gˆrenim durumu, hizmet su¨resi gibi bilgilerin tam ve dogˆru olarak kayıtlara is¸lenerek sorumlu birimlerce gu¨ncellenmesi gerekiyor.


Aday, doldurdugˆu Elektronik Bas¸vuru Formu ile bas¸vuru kılavuzunda belirtilen bu¨tu¨n hu¨ku¨mleri kabul etmis¸ sayılacak ve bunun aksine yapılan eksiklik ve yanlıs¸lıklardan dogˆacak sonuc¸lardan adayın kendisi sorumlu olacak.


Adaylar, 50 liralık sınav ücretini, MEB Destek Hizmetleri Genel Mu¨du¨rlu¨gˆu¨ne bagˆlı Do¨ner Sermaye I·s¸letmesinin "Kurumsal Tahsilat Programı" aracılıgˆıyla T.C Ziraat Bankası, Tu¨rkiye Vakıflar Bankası veya Tu¨rkiye Halk bankalarından birine 24 Agˆustos–11 Eylu¨l'de yatıracak. Banka dekontunda adayın T.C. kimlik numarası, adı, soyadı ve katıldıgˆı sınavın ac¸ık adı bulunacak.


Sınav giriş belgeleri, "http://www.meb.gov.tr", "http://www.sinavlar.meb.gov.tr" internet adreslerinden ilan edilececek. Adaylar giriş belgesinin internetten çıktısını alarak, 21 Eylül-9 Ekim'de, bağlı bulundukları eğitim kurumu veya birimine onaylatacak. Adaylara giriş belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek. nbsp;


100 SORU İÇİN 120 DAKİKA
Sınav, 11 Ekim 2015 Pazar saat 10.00'da başlayacak. Tek oturumda gerçekleştirilecek sınavda, adaylara çoktan seçmeli 100 soruyu yanıtlamaları için 120 dakika verilecek. Soruların, yüzde 20'si 657 ve 4483 sayılı kanunlardan, yüzde 30'u bakanlık teşkilatı, görevleri ve mevzuatından ve yüzde 50'si de öğretmenlik uygulamalarından oluşacak. Sonuçlar, 2 Kasım'da bakanlığın internet sitesinde ilan edilecek.

EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...