8. sınıflara mazeret sınavı

/ Kaynak: CHA
8. sınıflara mazeret sınavı

EĞİTİM Haberleri  / CHA

MEB, 28-29 Kasım'da gerçekleştirdiği ortak sınavlara çeşitli sebeplerden dolayı giremeyen 8'inci sınıf öğrencileri için 'mazeret sınavı' yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 28-29 Kasım'da gerçekleştirdiği ortak sınavlara (Liselere Geçiş Sınavı) çeşitli sebeplerden dolayı giremeyen 8'inci sınıf öğrencileri için 'mazeret sınavı' yapacak. nbsp;Sınava giremeyen yaklaşık 46 bin öğrenci sınavların telafisi için 14-15 Aralık'ta bakanlığın belirlediği okullarda mazeret sınavlarına girecek. İlk sınavlarda olduğu gibi her dersten 20 çoktan seçmeli soru sorulacak ve öğrencilerin her sınav için 40 dakika süresi olacak. nbsp;Öğrenciler sınav yerlerini e-okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden görebilecek. Sınav sonuçları da 2014 Ocak ayında açıklanacak. nbsp;Ayrıca öğrencinin sınava girebilmesi için mazeret belgesini okul idaresine teslim etmesi ve mazeretin okul müdürlüğünce kabul edilmesi gerekiyor.
EĞİTİM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...